2024. április 27. - Zita

Szakértők nyomoznak a kisfiú halála ügyében

Etológus szakértők meghallgatásával folytatódott a 2007 augusztusában kutyatámadás áldozatává vált monorierdői kisfiú ügyében indított per szerdán a Pest Megyei Bíróságon.
2010. február 17. szerda 19:42 - HírExtra
A bíróság - már nem először - arra a kérdésre várt választ, hogy az elsőrendű vádlott, T. Mária és élettársa udvarában tartott, a kis Dominiket szétmarcangoló ebek harci kutyáknak minősülnek-e - közölte Fridman Róbert, T. Mária ügyvédje az MTI-vel.

A szakértők szavaiból a védő szerint egyértelműen kiderült: az objektív jegyek alapján kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy pitbullok vagy staffordshire terrierek támadtak a kétéves gyerekre. Ennek azért van jelentősége, mert ha pitbullokról lenne szó, akkor a szülőket nemcsak gondatlanságból elkövetett emberölés, hanem halmazati büntetésként veszélyes eb tartása miatt is felelősségre vonhatják. Fridman Róbert - egy szintén szerdán meghallgatott tanút idézve - azt mondta, hogy az egyik ebet biztosan terrierként törzskönyvezték.

A bíróság elutasította T. Mária ügyvédjének helyszíni tárgyalást kérő beadványát, arra hivatkozva, hogy a február 18-i tárgyaláson úgyis levetítik a helyszínen, valamint az elsőrendű vádlott meghallgatásakor készült videofelvételeket, így nem szükséges Monorierdőre menni.

A nagy visszhangot kiváltó ügyben előreláthatólag február 25-én hirdetnek ítéletet.
A monorierdői ház udvarán 2007. augusztusában a család kutyái halálra marcangolták a kétéves T. Dominiket. A szülők titokban elásták a gyermek földi maradványait (vallomásuk szerint az őket ért sokk hatására), majd az anya több hónapon át eltűnési ügynek állította be a történteket. Azt mondta a rendőröknek, hogy egy margitszigeti sétán előrefutott a kisfiú, ám ő nem érte utol, mert elesett és beütötte a fejét, s mire magához tért, a gyereknek nyoma veszett. Az anya később megtört és bevallotta az igazságot. Ellene gondatlanságból elkövetett emberölés a vád, élettársát, K. Pétert bűnrészességért ítélhetik el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását