2024. április 25. - Márk

Obama nem érdemli meg, hogy újraválasszák

Az amerikaiak 52 százaléka szerint Barack Obama nem érdemli meg, hogy 2012-ben újraválasszák az Egyesült Államok elnökévé - derült ki a CNN/Opinion Research felmérésének szerdán ismertetett eredményéből.
2010. február 17. szerda 19:00 - HírExtra
A friss közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 44 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a két és fél év múlva esedékes elnökválasztáson Obamára szavazna, 52 százalék inkább más valakire adná voksát. A válaszolók 4 százaléka nem mondott véleményt. Obama népszerűségi mutatója egy hajszállal jobb, mint az újraválasztására mutatott készség. Az elnök működését a népesség 49 százaléka helyesli, 50 százalék nem támogatja.

Mint a Huffington Post liberális portál megjegyezte, az elnökválasztás még meglehetősen messze van, s azt megelőzik az idén novemberi "félidős" kongresszusi választások. Az ellenzéki republikánusok abban reménykednek, hogy sok mandátumot visszaszereznek a kormányzó demokratáktól, utóbbiak viszont igyekeznek megtartani a 2006-os és 2008-as választásokon szerzett új törvényhozási helyeket.

A CNN/Opinion Research kutatása szerint a szavazók teljesen kiegyenlített módon megosztottak a novemberi választások előtt: 46-46 százalék kíván támogatni republikánus, illetve demokrata párti jelöltet.

Keating Holland, a CNN kutatási igazgatója rámutatott: a választók 1991 óta nem voltak olyan dühösek a törvényhozásra, mint most, egyaránt elégedetlenek a republikánusok és a demokraták munkájával. Mint fogalmazott, "ez nem jó év a hivatalban levő elnök számára, bármelyik párthoz is tartozik".

A felmérés szerint a választók 43 százaléka gondolja úgy, hogy a demokrata képviselők és szenátorok megérdemlik újraválasztásukat, a republikánus politikusokról 39 százalék nyilatkozott így. Ettől függetlenül, ha ma lenne a választás, akkor a megkérdezettek 47 százaléka republikánus, 45 százaléka demokrata párti jelöltre szavazna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását