2024. május 4. - Mónika, Flórián

Oscar-díj: két beszéd engedélyezett

Új ötlettel szolgáltak az Oscar-gála szervezői az unalmas köszönőbeszédek elkerülésére: a jelöltek számára hagyományosan adott ebéden felkérték a művészeket, hogy két beszéddel készüljenek.
2010. február 16. kedd 11:24 - HírExtra
A jelöltekkel - köztük George Clooneyval, Sandra Bullockkal, Meryl Streeppel és Jeff Bridges-szel - a helyi idő szerint hétfői fogadáson közölték, hogy két beszéddel készüljenek a március 7-iki gálára.

A producerek azt szeretnék, ha a művészek a színpadon elhagynák a show legunalmasabb részének tartott köszönőbeszédeket, amelyekben rendszerint a családon át az ügynököktől a sajtósig és a barátokig mindenki szerepel.

Bill Mechanic és kollegája, Adam Shankman, az est producere ehelyett azt ajánlotta fel a majdani díjazottaknak, hogy egy színfalak mögötti kamerába beszélve adjanak hálát mindazoknak, akiket arra érdemesnek találnak, ezt a beszédet pedig közzéteszik az interneten, a hírességek elküldhetik e-mailen és még Facebook-profiljukra is feltölthetik.
A producerek azt szeretnék, ha a hírességek a rendelkezésre álló 45 másodpercben inkább arról beszélnének a gálán, hogy mit jelent számukra az Oscar-díj. A könnyes szemmel elmondott köszönőbeszédek "rendszerint a legutáltabb részt jelentik" - figyelmeztetett Bill Mechanic.

Azzal természetesen a producerek is tisztában vannak, nem biztos, hogy a jelöltek eleget tesznek a kérésnek. Ötletükről azonban megfelelőnek tartott korábbi beszédek levetítésével - többek közt Renee Zellweger mondatainak sugárzásával - próbálták meggyőzni a fogadás meghívottait.

A szervezők még egy meglepetéssel szolgáltak a Beverly Hills-i eseményen. Idén a korábbiaktól eltérően a díjazottak már aznap este megkapják a szobrocskához járó gravírozott névplakettet. (A gálaesten ugyanis a kitüntetettek névtelen szobrot kapnak, hiszen kilétük nem ismert.)

A producerek célja ezzel az, hogy tovább ott tartsák a díjátadó utáni hivatalos vacsorán a győzteseket, mielőtt azok továbbállnak a különböző Oscar-partikra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását