2024. május 5. - Györgyi

Kazincbarcikai MDF: botrány botrány hátán

Vizsgálni kell, hogy miért léptek ki az MDF-ből a párt Kazincbarcikai Kistérségi Szervezetének tagjai, mert a jegyzőkönyv tanúsága szerint a tagok sorában olyanok is szerepelnek, akik nem is vettek részt ezen a gyűlésen - mondta Zsíros László, a párt Borsod megyei elnöke az MTI-nek.
2010. február 16. kedd 15:24 - HírExtra
A kilépésekről és a kistérségi szervezetet jogutód nélkül feloszlatásáról kedden született egyhangú döntés.

A kistérségi szervezet - amely Kazincbarcika, illetve Putnok területén működött - közleményében indoklásként úgy fogalmazott: "nem tudunk azonosulni" Dávid Ibolya és a pártvezetés jelenlegi cselekedeteivel, a miniszterelnök-jelölt személyével, valamint az SZDSZ-szel kötött választási együttműködéssel.

"Az MDF vezetése és választmánya döntéseitől elhatárolódunk, azokat a néhai Antall József eszmeiségének, politikájának, európaiságának, munkásságának meggyalázásaként értékeljük. Nem leszünk statiszták az MDF baloldalivá válásához" - olvasható a közleményben.

Az MDF kistérségi szervezete emellett a dokumentumban felszólította a párt vezetőit, lépjenek ki az MDF-ből, és amennyiben ezt a politikát kívánják folytatni, alakítsanak új pártot, de ne bitorolják Antall József politikai örökségét és a Magyar Demokrata Fórum nevét.

Bulla Gusztáv, a feloszlatott szervezet elnöke az MTI-nek elmondta: ez a döntés - amelyet nagyon nehéz volt meghozni - már két éve érlelődött. Megpróbáltunk ez ellen küzdeni és megtartani Antall József örökségét, de "a becsületünket nem adjuk".

Úgy fogalmazott: kilenc főből állt a kistérségi szervezet, "voltak szebb idők is", de a tagok szép lassan feladták. Mint mondta, egyelőre függetlenek maradnak. Nem azért léptek ki az MDF-ből, hogy máshová belépjenek. Szeretnék megőrizni az antalli politikát, "ha másként nem megy, civil szervezet formájában".

Zsíros László az MTI-nek úgy nyilatkozott: a kilépés körülményeit vizsgálni kell, mert a jegyzőkönyv tanúsága szerint a tagok sorában olyanok is szerepelnek, akik nem is vettek részt ezen a gyűlésen.

Mint mondta, Borsod-Abaúj-Zemplénben nincs SZDSZ-es együttműködés, az MDF 13 körzetben nagyon jó jelöltekkel indul. Kuriózum, hogy két lelkész is van a jelöltek között.
Hozzátette: mindenki dolgozik, végzi a feladatát. Példaként említette, hogy folyamatosan gyűjtik az ajánlószelvényeket.

Véleménye szerint ez az "akció" egy támadássorozatnak a része, de ez a Magyar Demokrata Fórum munkáját nem zavarja, "a helyén kezelik a történteket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását