2024. április 29. - Péter

A BKV minden iratot átadott a rendőrségnek

A BKV hétfőn megerősítette korábbi közlését, amely szerint a társaság átadott minden dokumentumot a rendőrségnek a feljelentéseiben szereplő mintegy 50 szerződéssel kapcsolatban, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által kért egyéb ügyekre vonatkozóan is.
2010. február 16. kedd 06:28 - HírExtra
"A BKV még egyszer megerősíti, hogy eddig 40 esettel kapcsolatban tett feljelentést a BRFK-nál. Ebből két feljelentés végkielégítésekkel kapcsolatban (2009. augusztus 10-én és szeptember 30-án) történt. További feljelentések születtek ismeretlen tettes ellen 38 cég 48 szerződésével kapcsolatban" - olvasható a társaság által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a február 8-án - a Főpolgármesteri Hivatalban - tartott sajtótájékoztatón 27 cég szerződéseivel kapcsolatos feljelentésről számolt be és kilátásba helyezett további 30 feljelentést. Ebből 11 cég 15 szerződésével kapcsolatban már a múlt héten megtette a BKV az újabb feljelentéseket. További feljelentések várhatók még ezen a héten is.

"A BKV kötelességének érzi minden olyan ügyben a rendőrséghez fordulni, ahol felmerül a gyanúja annak, hogy a társaság számára előnytelen szerződést kötöttek, és a társaságot megkárosították" - hangsúlyozták a közleményben. Emlékeztettek arra: a BKV az első feljelentést szeptember 18-án tette egy cég, a következőt október 30-án két cég tanácsadói szerződéseivel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen, majd november 4-én egy, december 7-én tizenhárom, január 22-én tíz, február 10-én egy, február 12-én tíz céget érintően tettek feljelentést.

Mint megjegyezték, minden egyes esetben a BRFK pecsétes aláírással igazolta azok átvételét, s a feljelentésekről szóló sajtóközlemények a BKV honlapján is megtekinthetők.

Több cég esetében egyszerre több - kettő, három vagy négy - gyanús szerződésről van szó egyszerre - emelte ki közleményében a BKV, hozzátéve: a szóban forgó esetek többnyire a 2007-és és 2008-as év tanácsadói szerződéseit érintik.

A BKV 2007-ben 700 millió forintot jóval meghaladó, 2008. szeptemberig közel 400 millió forint, míg szeptember 1-jétől december végéig (Kocsis István vezérigazgató munkába lépését követően) csak 35 millió forint összegben kötött tanácsadói szerződéseket - idézte fel a cég, amely arra is kitért: "a BKV továbbra is együttműködik a rendőrséggel, és segíti a hatóságok munkáját".

Bencze József országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este azt mondta: valóban nem érkezett a rendőrséghez annyi feljelentés, mint amennyiről "a sajtóhírek szólnak".

Jelenleg tíz embert gyanúsítanak, négyen vannak előzetes letartóztatásban, több mint egy tucat embert hallgattak ki, és az ügynek közel sincs vége - nyilatkozta a műsorban Bencze József, hozzátéve: a BRFK minden dokumentumot megkapott a BKV-tól, amit kért.

A Népszabadság szombati számában írt arról, hogy a BKV csaknem ötször annyi feljelentésről beszél, mint amennyit a rendőrség valójában megkapott. A napilapnak Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt mondta: a BKV-tól összesen tizenkét feljelentést kapott a rendőrség a nyomozás érdemi kezdete óta, vagyis amióta a médiában hetente közlik, hogy éppen hány szerződés vagy gyanús végkielégítés ügyében készülnek feljelentést tenni. Ugyanezen idő alatt a BKV-s nyilatkozatok szerint 57 feljelentést kellett volna kapnia a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak.

A BKV a cikkre reagálva még aznap azt közölte: a társaság "mindig a már megtett lépéseket kommunikálja". Mint írták, péntekig csaknem 40 cég mintegy 50 gyanús tanácsadói szerződése ügyében tett feljelentést a BKV a BRFK-n ismeretlen tettes ellen, és ezekkel kapcsolatban minden rendelkezésre álló dokumentumot átadott. A feljelentések átvételét a BRFK pecséttel igazolta, a BKV pedig mindig sajtóközleményben tájékoztatta a közvéleményt a megtett intézkedésről - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását