2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ilyen jók a belga börtönök?

A belga börtönökben összesen 110 féle nemzetiségű fogva tartott ül - a foglyok 40 százaléka külföldi - írta a hét végén a belga De Standaard. Stefaan De Clerck belga igazságügy-miniszter jelentése szerint tavaly év végén a valamivel több mint 10 ezer rab közül hatezren voltak belgák, a többiek összesen 109 nemzetiséget képviselnek.
2010. február 15. hétfő 10:10 - HírExtra
Az ENSZ-nek 192 tagállama van. A belgák után a marokkóiak alkotják a legnépesebb "rabcsoportot", csaknem 1200 a számuk. A büntetés-végrehajtási intézmények állapotának felügyeletét ellátó hatóság tavaly negatív értékelést adott a belga börtönökről. Visszatérő kritika tárgya a higiéniai állapotok, elégtelenek az egészségi ellátások, továbbá az élelmiszer minősége.

A napi "fejpénz" négy euró (1100 forint), ami nem elegendő a megfelelő étkeztetésre - áll a jelentésben, amely kitér arra is, hogy a rabok 70-80 százaléka rendszeresen fogyaszt kábítószert.

A felügyelő szerv ajánlásokat is kidolgozott. Így szerinte ingyen kellene biztosítani minden cellának jégszekrényt és televíziót, és - felügyelet mellett - az internetes hozzáférést is szorgalmazzák.

A börtönökben évek óta napirenden vannak a zendülések, amelyeket rendre követ a biztonsági személyzet sztrájkja. Mindkét csoport indítéka ugyanaz: a túlzsúfoltság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását