2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elégedetlenek a női szánkósok

Elégedetlenek a női szánkósok, amiért a pénteki haláleset után nemcsak a férfiakét, hanem az ő pályájukat is lerövidítették a vancouveri olimpia szervezői.
2010. február 15. hétfő 12:08 - HírExtra
A grúz Nodar Kumaritasvili tragédiája után mind a férfi, mind a női viadal rajtját lejjebb vitték, nehogy túlságosan gyorsan száguldjanak a versenyzők.

A nők pályája 1198 méter helyett 953 méter hosszú lett, és a starthelyet az eredetileg a junioroknak készült indulópozíciónál állították fel.

Natalie Geisenberger, a németek egyik éremvárományosa szerint az új pálya nem méltó az olimpiához, olyan, mintha a kicsik számára alakították volna ki.
"A gyerekek rajtolnak innen. Nem vagyok boldog, ez nem alkalmas a női versenyre" - fogalmazott.

A világbajnok amerikai Erin Hamlin jelezte: nem tudja, mi történt a zárt ajtók mögött, miként született meg a döntés a pálya lerövidítéséről, de ez nem egy olyan változtatás, amit csak úgy figyelmen kívül lehet hagyni.

A női szánkósok vasárnap edzhettek a megváltoztatott pályán, a versenyük közép-európai idő szerint kedd hajnalban kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását