2024. május 4. - Mónika, Flórián

Börtöndráma söpörte be a Goya-díjak zömét

Daniel Monzon Celda 211 (211-es cella) című börtöndrámája diadalmaskodott a spanyol Oscarként emlegetett Goya-díjak kiosztásán.
2010. február 15. hétfő 13:44 - HírExtra
A spanyol filmdíjak vasárnap esti madridi ceremóniáján Monzon börtönlázadásról szóló nagy közönségsikert aratott produkciója összesen nyolc Goya-szobrot kapott, egyebek mellett a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb adaptált forgatókönyv díját.

Alejandro Amenabar történelmi drámája, a Rachel Weisz szereplésével készült Agora hét díjjal térhetett haza. A legjobb eredeti forgatókönyv elismerésén felül a technikai - többek között a különleges effektusok és jelmez - kategóriákban győzött.

Penélope Cruz, akit Pedro Almodóvar Megtört ölelések című filmjének főszerepéért jelöltek, idén Goya nélkül maradt: a legjobb színésznőnek Lola Duenast választották meg. A Yo, tambien című filmben olyan asszonyt játszott, aki beleszeret egy Down-szindrómás férfiba.
A legjobb színész díját Raul Arévalo kapta a Gordos című vígjátékban nyújtott alakításáért.
A legjobb európai film Danny Boyle Gettómilliomos című nyolc Oscar-díjat nyert alkotása lett. A legjobb spanyol-amerikai produkció Goya-díját pedig az El secreto de sus ojos kapta, amelyet idén a legjobb külföldi film Oscar-díjára is jelöltek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását