2024. május 18. - Erik, Alexandra

Juncker: Európa segít, ha...

A görög kormánynak meg kell értenie, hogy rendbe kell hoznia államháztartását, de ha minden tőle telhetőt megtesz, akkor Európa szolidárisan mellette fog állni.
2010. február 14. vasárnap 16:38 - HírExtra
Juncker a Süddeutsche Zeitung hétvégi számának nyilatkozva azt mondta, hogy "vigyáznunk kell, nehogy még jobban szélesedjék az (euróövezeti országok) széttartása. Egy valutaövezet nem tartható fenn hosszú távon, ha a tagországok mérlegeinek eltérése túl nagy".

Továbbra sem szólt azonban arról, miből állhat az Európai Unió segítsége Görögország számára.

"Nem tudok megnevezni semmilyen konkrét eszközt. Sokféle lehetőségünk van, és használni is fogjuk őket, ha szükséges" - mondta.

Nem is lenne helyes pontos módszerekről vagy összegekről beszélni, mert akkor a piacok ismert mennyiségek ellen lendülhetnek támadásba, megpróbálva földeríteni az EU lehetőségeinek és elszántságának határait - mondták erről diplomáciai szakértők az AFP hírügynökségnek.

Ugyane szakértők szerint azért sem lenne helyes "automatikusan működésbe lépő" támogatásokat ígérni, mert akkor a görög kormány nehezebben folytathatná megszorító intézkedéseit, amelyekkel szemben máris nagy a társadalmi elégedetlenség Görögországban.

Juncker arról is szólt, hogy egyetlen euróövezeti ország államcsődje vagy az euróövezetből való eltávolítása sem kerülhet szóba. "A maastrichti egyezmény azon alapul, hogy ez ki van zárva" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását