2024. április 19. - Emma

Meghalt az edzésen bukott szánkós

Magyar idő szerint péntek este meghalt Nodar Kumaritasvili grúz szánkós, aki a vancouveri téli olimpia pénteki napján az edzésen bukott.
2010. február 13. szombat 07:00 - HírExtra
Ezt az AP hírügynökség közölte hivatalos forrásra hivatkozva.A 21 éves sportoló elvesztette uralmát a szánkó fölött, majd hatalmas, 90 mérföldes - mintegy 145 km/órás - sebességgel csapódott ki a pályáról és egy oszlopnak vágódott.

Az orvosi csapat azonnal a fiatal sportoló segítségére sietett, szívmasszázst kellett alkalmazniuk, majd helikopterrel kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

"Mély sokkban vagyunk, egyelőre azt sem tudjuk, hogy részt vegyünk-e a megnyitón, vagy az olimpián egyáltalán" - mondta Irakli Japaridze, a grúz delegáció vezetője. Grúzia összesen nyolc sportolóval képviseltette volna magát az olimpián, így már csak heten vannak...

A whistleri létesítmény a világ leggyorsabb pályájának számít, az olimpiai felkészülés során 12 szánkós sérült meg. Az elmúlt napokban többször is szóba került, hogy a pálya rendkívül veszélyes, a pénteki edzésen többek között az aranyra is esélyes olasz Armin Zoeggeler is bukott.

Kumaritasvili ebben a szezonban négy Világkupa-viadalon állt rajthoz, a 44 volt a rangsorban.

"Mély megrendüléssel értesültünk a történtekről, át tudjuk érezni a grúzok fájdalmát, mivel nyári olimpia előtt mi is elveszítettünk egy sportolót Kolonics György személyében" - nyilatkozta az MTI-nek Csurka Gergely, a magyar csapat sajtó attachéja.

"Az egész olimpiai családot lesújtotta ez a tragédia, amely beárnyékolja a játékokat" - mondta Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását