2024. május 20. - Bernát, Felícia

Elhunyt Alexander McQueen

Holtan találták csütörtökön londoni lakásában Alexander McQueen brit divattervezőt, aki vélhetően öngyilkos lett.
2010. február 11. csütörtök 20:00 - HírExtra
Az 1969-ben született McQueen halálhírét divatházának szóvivője jelentette be. Samantha Garrett nem akart részleteket közölni a tervező haláláról, a szigetország sajtója ugyanakkor úgy értesült, hogy McQueen saját kezével vetett véget életének, egyes források szerint felakasztotta magát. A rendőrség nem kezeli gyanúsnak az ügyet - derült ki.

A tervező a jó nevű St. Martin's művészeti és designiskolában tanult Londonban, és már 1992-es bemutatkozó kollekciójával sikerült áttörést elérnie.

1996-ban őt nevezték ki a távozó John Galliano helyére a Givenchy divatház főtervezőjének. McQueen emellett saját nevével fémjelzett divatházat is indított Londonban. A Givenchyt 2000-ben hagyta el, a Guccinál lett kreatív igazgató. Tervezőként a Puma sportszergyártóval is együtt dolgozott.

Radikális alkotásai miatt a fiatal művészt gyakran illették olyan nevekkel mint a "divat rottweilere", az "angol divat huligánja" vagy éppen "enfant terrible". Tehetsége miatt már fiatalon Galliano utódjának kiáltották ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását