2024. április 19. - Emma

Modern lélegeztetőgéppel gyarapodott a Zala Megyei Kórház

Az egy százalékos adófelajánlásokból vásárolt új lélegeztetőgéppel gyarapodott szerdán a Zala Megyei Kórház intenzív osztálya, ahol jelenleg egy beteget kezelnek H1N1 vírus fertőzésének gyanújával.
2010. február 3. szerda 18:55 - HírExtra
Csidei Irén, az intézmény főigazgatója az ünnepélyes átadáson azt mondta: a legsúlyosabb betegek ápolását szolgálja a 4,4 millió forintért az Ispita Alapítvány által vásárolt és adományozott készülék, amelyre egyre inkább szükség van.

Arról már Kránicz Katalin osztályvezető főorvos számolt be, hogy a 12 ágyas intenzív terápiás és aneszteziológiai osztályon minden ágyhoz tartozik lélegeztetőgép, amelyek közül most már hat tartozik a legnagyobb tudású készülékek közé. Az új berendezés előnye, hogy egyénre szabott terápiát tesz lehetővé, igénybevétele sokkal kevésbé terheli meg a betegeket és a hosszabb kezelésre szorulók számára is biztonságosan használható.

Tavaly már 550 beteget ápoltak a zalaegerszegi intenzív osztályon, minden második páciens mesterséges lélegeztetésre is szorult. Az így kezelt betegek mintegy 40 százalékát 48 óránál is tovább lélegeztették, de voltak 30-60 napon túl is gépre kapcsolt betegek.
A főorvos az MTI kérdésére elmondta: az intenzív osztályon az utóbbi hónapokban több mint tíz olyan beteget kezeltek, aki a H1N1 vírus fertőzése vagy annak gyanúja miatt szorult ellátásra. A kezeltek közül ketten meghaltak az új vírus szövődményeinek következményeként, a többiek gyógyultan hagyták el az osztályt.

Jelenleg egy ember fekszik a zalaegerszegi intenzív osztályon a H1N1 vírus fertőzésével összefüggésben, de a főorvos a hozzátartozók kérésére más információt nem adhatott a betegről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását