2024. április 29. - Péter

A republikánusok nem tudják, ki legyen Obama kihívója

Az amerikai republikánus szavazók jelentős hányada a Fox News szerdai híre szerint egyelőre nem tudja, ki legyen a demokrata párti Barack Obama elnök kihívója 2012-ben; azok közül, akik már választottak, a legtöbben Sarah Palin volt alaszkai kormányzó mögé sorakoztak fel.
2010. február 3. szerda 23:55 - HírExtra
A Research 2000 pártfüggetlen kutatóintézet múlt heti felmérése szerint a republikánus szavazótábor mélyen megosztott a 2012-es elnökválasztás ellenzéki jelöltjének személyét illetően. A megkérdezettek 42 százaléka még nem döntött.

A republikánusok lehet, hogy már a novemberi kongresszusi választásokon visszahódítanak sok helyet a demokratáktól - legalábbis ilyen reményeket keltenek a tavalyi virginiai és New Jersey-i kormányzóválasztáson, valamint az idén januári massachusettsi szenátorválasztáson aratott republikánus sikerek. Sokuknak azonban nincs elképzelésük, ki legyen a Republikánus Párt leendő elnökjelöltje.

A megkérdezett republikánusok 16 százaléka a konzervatívok körében máig népszerű Sarah Palin volt alelnökjelöltet szeretné látni Obama kihívójának szerepében. A republikánus szavazók 53 százaléka úgy érzi, Palin rátermettebb elnök lenne, mint Obama.

A válaszolók 11 százaléka Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót támogatná, a harmadik helyen pedig meglepetésre Dick Cheney volt alelnök futott be 10 százalékkal. Cheney - aki a Bush-kormány távozása óta többször élesen támadta az Obama-adminisztrációt főleg nemzetbiztonsági kérdésekben - eddig elutasította azokat a felvetéseket, hogy esetleg fontolgatná az elnöki poszt megpályázását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását