2024. június 16. - Jusztin

A BKV eleshet a 23 milliárdos támogatástól?

A BKV eleshet a 23 milliárd forintos kormánytámogatástól a csütörtöki közgyűlésen elfogadott fideszes indítvány miatt, ez óriási felelőtlenség lenne - jelentette ki Horváth Csaba, a közgyűlés szocialista tagja sajtótájékoztatóján.
2010. január 28. csütörtök 16:43 - HírExtra
Közölte: délután megkísérlik "visszahozni" közgyűlés elé Wintermantel Zsolt (Fidesz) javaslatát, amely a finanszírozási szerződés újratárgyalásáról szólt, és amelyet a közgyűlés többsége elfogadott.

Steiner Pál, a fővárosi szocialisták frakcióvezetője kijelentette: azért "ment át" a javaslat, mert az SZDSZ-es Bojár Iván "a Fidesszel szavazott". Hozzátette: a képviselő azzal védekezik, hogy "elaludt", erre Horváth Csaba megjegyezte, hogy Bojár Iván "rendszeresen összevissza szavaz" a közgyűlésben, nem tételezi fel, hogy a képviselő szándékosan szavazott volna a Fidesszel.

Horváth Csaba emlékeztetett rá: többhónapos tárgyalássorozat után jutottak el decemberben oda, hogy aláírta a szándéknyilatkozatot a kormány és a főváros. A megállapodás szerint a kormány 23 milliárd forinttal támogatja a fővárosi közlekedési céget. Mint mondta, először hitelkérelemről volt szó, de a tárgyalások során kedvezőbb feltételeket, hitel helyett támogatást értek el.

Közölte: ha elölről kellene kezdeni a tárgyalásokat, akkor nem biztos abban, hogy még ebben a kormányzati ciklusban döntés születhetne a BKV támogatásáról, és ha sikerülne is megállapodni az új feltételekben, nem biztos, hogy az új szerződést alá tudnák írni.
Megjegyezte: a fideszes nyilatkozatokból arra lehet számítani, hogy kormányra kerülésük esetén "nem feltétlenül kívánják" ezt a szerződést betartani, de - mint fogalmazott - a szerződés nélkül biztos nem jut mentőövhöz a BKV.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását