2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: nem tett le az MSZP a nyugdíjpénztárak privatizációjáról

A Fidesz szerint az MSZP aláírásgyűjtő ívéből kiderül, hogy a szocialista párt nem tett le a nyugdíjpénztárak privatizációjáról.
2010. január 24. vasárnap 14:10 - HírExtra
A Fidesszel ellentétben ugyanis az MSZP nem gyűjt aláírást a nyugdíjpénztárak privatizációja ellen - mondta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint aki az MSZP-re szavaz, az a nyugdíjpénztárak privatizációjára szavaz, ami veszélyeztetné a jelenlegi és a jövőbeli nyugdíjasok nyugdíját is.
A Fidesz nyugdíjas tagozata és az MSZP is szombaton közölte, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek nyugdíjügyben.

Cser-Palkovics András tájékoztatóján emlékeztetett: a Fidesz azoknak az aláírására számít, akik egyetértenek a párttal abban, hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat - így ne lehessen veszélybe sodorni valamennyi magyar ember nyugdíját -, ne emelkedjen 70 évre a nyugdíjkorhatár, ne csökkenjen 15-20 százalékkal az újonnan nyugdíjba vonulók nyugdíja, valamint hogy a gazdasági növekedés hozadékaiból a nyugdíjasok is megfelelő mértékben részesüljenek.

Tehát míg a Fidesz nyugdíjas tagozata négy kérdésben gyűjt aláírást, addig az MSZP csak háromban - mondta, hozzátéve, hogy "ismételten lebuktak" a szocialisták.
Cser-Palkovics András hangsúlyozta, le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, és meg kell védeni a nyugdíjasokat az MSZP-től, illetve attól, hogy a szocialisták privatizálhassák a nyugdíjpénztárakat. "Aki nem akarja a nyugdíjpénztárak privatizációját, azt kérjük, hogy a Fidesz nyugdíjas tagozatának aláírásgyűjtő ívét írja alá" - közölte a helyettes szóvivő.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombati sajtótájékoztatóján elmondta, aláírásgyűjtésük során azt kérdezik a választóktól: egyetértenek-e azzal, hogy ne lehessen 70 évre emelni az alapnyugdíj kifizetésének korhatárát; hogy ne valósulhasson meg az az elképzelés, amely 15-20 százalékkal csökkentené az újonnan nyugdíjba vonulók öregségi nyugdíját; továbbá hogy az éves nyugdíjemelést a jelenlegi rendszerben számolják ki, azaz megfelelő mértékű gazdasági növekedés esetén a nyugdíjakat az inflációt meghaladó mértékben kelljen emelni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását