2024. május 5. - Györgyi

Nemzetközi fesztivál Kambodzsában

Nemzetközi filmfesztivált rendeznek idén első ízben Kambodzsában; az ázsiai ország kormánya ezzel szeretne lendületet adni a helyi filmiparnak. A kormány finanszírozásában szervezett fesztivál október harmadik hetében lesz - jelentették a hivatalos közlemény nyomán a kambodzsai lapok.
2010. január 23. szombat 12:14 - HírExtra
A fesztiválon 30-40 film részvételével számolnak, ezek részben kambodzsai produkciók, részben külföldi, köztük ázsiai és európai alkotások lesznek. Nem titkolt cél, hogy nemzetközi hírű filmeseket, színészeket és rendezőket vonzzanak az országba, hogy ott forgassák készülő produkcióikat - fejtette ki Som Sokun kulturális miniszter.

A nemzetközi szakma meghívása azért is fontos, mert így a helyi filmeseknek alkalma lesz a közvetlen párbeszédre - tette hozzá Mariam Arthur, a kambodzsai Kmy Films vállalat vezetője.

A kulturális tárca júniusban hozta létre a Kambodzsai Filmbizottságot a Francia Fejlesztési Hivatal (AFD) pénzügyi támogatásával a külföldi stábok helyi forgatásának megkönnyítésére.

A miniszter ugyanakkor megjegyezte, hogy a khmer filmkészítőknek ideje lenne túllépnie a mozikat elöntő divatos mészárszék-filmeken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását