2024. május 23. - Dezső

A helyi vagyonkezelőbe olvad a távfűtő cég?

A pécsi városvezetés tervei szerint a Pécsi Távfűtő (PÉTÁV) Kft. a városi vagyonkezelő vállalatba olvadna, így biztosítva a szolgáltató hosszú távú, biztos működését a jelenleginél jóval gazdaságosabb körülmények között - tájékoztatta Páva Zsolt polgármester pénteken közleményben az MTI-t.
2010. január 23. szombat 08:59 - HírExtra
A fideszes politikus úgy fogalmazott: "a város érdeke, hogy piaci alapokon működő, a vagyonnal megfelelően gazdálkodó, erős cégei legyenek, ennek a folyamatnak része, hogy a városvezetés a távfűtő vállalatot, a PÉTÁV Kft.-t is át fogja szervezni". Ez azt jelentené, hogy a cég a városi vagyonkezelő vállalatba, a Pécs Holding Zrt.-be olvadna, ezzel biztosítva a szolgáltató hosszú távú, biztos működését a jelenleginél jóval gazdaságosabb körülmények között.

Az 51 százalékban önkormányzati, 49 százalékban a Pannon Hőerőmű Zrt. tulajdonában lévő kft. élére a város pályázat kiírását tartja célszerűnek. A közlemény szerint a jelenlegi ügyvezető, Gasz Zoltán munkájára a jövőben is igényt tartanak.

Kiss Tibor, a Pécs Holding Zrt. vezetője tavaly novemberben jelentette be, hogy a közeljövőben átalakul és megújul a városi vagyonkezelő vállalat. A vagyonkezelőnek tavaly év végén mintegy ötmilliárd forint adóssága volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását