2024. június 16. - Jusztin

Fidesz: újra az emberek dönthetnek a jövőjükről

A Fidesz szerint a magyar emberek 2006 óta várnak az államfő országgyűlési választások kiírásáról szóló bejelentésére, amellyel végre visszakaphatják a jövőről szóló demokratikus döntés jogát. Az ellenzéki párt tartja magát korábbi bejelentéséhez: március 15-én kezdi kampányát.
2010. január 22. péntek 16:06 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az emberek várakozása a választások iránt 2006 óta csak fokozódott a megszorító intézkedések, a korrupciós ügyek, a magyar emberek pénzének ellopása miatt.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarországon az emberek döntő többsége várja a változást, le szeretné zárni a Gyurcsány-korszakot. Hozzáfűzte: az emberek azt is szeretnék, hogy ha a gazdaság megindulhatna a növekedés útján, megújulhatna az ország. Mint mondta, örülnek, hogy Sólyom László köztársasági elnök ezt a népakaratot döntésekor figyelembe vette, és korai időpontra írta ki a választásokat.

Arra a kérdésre, tartják-e magukat ahhoz, hogy március 15-én indítják a kampányt, miközben az államfői bejelentéssel hivatalosan is elindulhatna az, a fideszes képviselő azt mondta: rövid kampányt szeretnének és egyelőre semmilyen olyan tényező nem vetődött fel, ami miatt változtatni kellene az eredeti elképzeléseken.

Szijjártó Péter úgy vélte, hogy az MSZP minden idők leggátlástalanabb, legbrutálisabb kampányát folytatja majd, mert a szocialista párt a túlélésért küzd, hiszen soha ilyen mélyen nem volt még az MSZP.

Hozzáfűzte: a Fidesz kampányában a jövőről fog beszélni, arról, hogy "homlokegyenest" ellenkező kormányzati és gazdaságpolitikát folytat majd, illetve felelősségre vonja az ország tönkretételében szerepet játszókat.

Arra a kérdésre, lát-e esélyt arra, hogy még a választások előtt módosítják a kampányfinanszírozás szabályait, Szijjártó Péter közölte: reménytelennek látja, hogy a szocialisták belemenjenek ebbe, mivel két ellenkező javaslat áll egymással szemben.
Hangsúlyozta: a Fidesz soha nem lesz hajlandó támogatni azt a javaslatot, amellyel a szocialisták ötszörösére akarják emelni a kampányköltségeket. Mint mondta, a Fidesz vonatkozó javaslata alapján olcsó, rövid és demokratikus lenne a kampány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását