2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem kis fejlesztés Nyíregyházán

Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztési és felújítási kiadással fogadta el Nyíregyháza költségvetését a város önkormányzati közgyűlése hétfőn.
2010. január 18. hétfő 23:18 - HírExtra
A közel 120 ezer lakosú szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely 47,6 milliárdos idei költségvetése 17 milliárd forint összegű fejlesztést tartalmaz, amelynek 90 százalékos forrása európai uniós megítélt, vagy előzetesen már befogadott pályázati támogatás. A beruházásokhoz az önkormányzatnak 1,7 milliárdos önrészt kell biztosítania - mondta a közgyűlésen Csabai Lászlóné polgármester.
Az önkormányzati vezető az ülésen azt is kiemelte, hogy ilyen nagyarányú önkormányzati fejlesztés még soha nem volt Nyíregyházán, s 2011 végére gyakorlatilag kiépül a teljes infrastruktúra a településen és befejeződik a közintézmények döntő részének korszerűsítése is.
Az intézmények felújítására 2010-ben egyébként egymilliárd forintot tervez a nyírségi nagyváros helyhatósága.
A idei 47,6 milliárdos költségvetés összege a múlt évihez képest 14,6 százalékkal nőtt Nyíregyházán. A normatív támogatás ugyan mintegy 10 százalékkal mérséklődött, de ezt részben pótolják az intézmények működtetésére átvett, növekedett központi finanszírozási összegek, illetve 1,6 milliárd forint hitelt vesz fel az önkormányzat.
A nyíregyházi önkormányzati közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz képviselői kritikusnak nevezték a település 2010-es költségvetését, s bírálták az újabb hitelfelvételt, ami szerintük eladósodáshoz vezet. A városvezető MSZP-SZDSZ-függetlenek koalíció viszont teljesíthetőnek tartotta a helyi büdzsét, s a kölcsön visszafizetésének garanciáját a település több mint százmilliárdos saját vagyonában látják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását