2024. június 8. - Medárd

Vilmos herceg már kiképzett helikopterpilóta

Kiképzett katonai helikopterpilótának mondhatja magát péntektől Vilmos brit trónörökös.
2010. január 15. péntek 20:45 - HírExtra
A herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - 12 havi kiképzés után vehette át pilótaoklevelét. A királyi légierő Shropshire grófságbeli támaszpontján megtartott pénteki pilótaavató ceremónián jelen volt Károly és jelenlegi felesége, Kamilla cornwalli hercegnő.

Vilmos a tervek szerint a légierő kutatási és mentési feladatokat ellátó helikopterpilótája lesz, amint megszerzi az e speciális szakterülethez szükséges képesítést is.
Ezután - nem hivatalos sajtótalálgatások szerint - megpróbálkozhat akár frontszolgálattal is Afganisztánban vagy egyéb konfliktusövezetekben.

A fiatal trónörökösnek - aki majdani királyként a brit hadsereg főparancsnoka lesz - ez régi ambíciója, különösen azóta, hogy öccse, Harry herceg két éve megjárta az afganisztáni tűzvonalat, ahol éles hadszíntéri bevetéseken vett részt. Ráadásul Vilmos nagybátyja, András yorki herceg - az uralkodó másodszülött fia - is dicsekedhet frontszolgálattal: ő a Falkland-szigetekért 1982-ben Argentínával megvívott háborúban vett részt ugyancsak éles bevetéseken harci helikopterpilótaként.

Továbbra sem tudni azonban, hogy Vilmos közeljövőre vonatkozó ambíciói között szerepel-e a házasság is polgári származású kedvesével, Kate Middletonnal.
Az eljegyzési találgatások hulláma minden évben különösen karácsony és újév tájékán csap magasra.

Vilmos egy korábbi, elhíresült és gyakran emlegetett megjegyzésében kibökte, hogy 28-30 éves kora előtt nem készül házasodni - és a herceg az idén ünnepli 28. születésnapját.

Hivatásos udvari megfigyelők mindazonáltal az idei évre még nem jósolnak trónörökösi esküvőt, különös tekintettel arra, hogy egyelőre az eljegyzés bejelentése is várat magára. Nem valószínű a frigy 2012-ben sem, hiszen akkor két nagy esemény is leköti a közfigyelmet: Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királynő abban az évben ünnepli trónra lépésének gyémántjubileumát, vagyis 60. évfordulóját, és 2012 nyarán rendezik a londoni olimpiát is.

Marad tehát 2011 - ha Vilmos komolyan gondolta azt a 28-30 évet...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását