2024. május 14. - Bonifác

Szobafogságra ítéli a tél a német állatkertek lakóit

Míg Knut, Berlin népszerű jegesmedvéje élvezi a havat, a zsiráfokat és az állatkertek legtöbb lakóját szobafogságra ítéli a téli hideg Németországban.
2010. január 7. csütörtök 06:40 - HírExtra
Knut vastag bundájának köszönhetően éjjel nappal élvezheti a tél örömeit Berlinben, hasonlóképpen a jávor- és rénszarvasokhoz, a pingvinekhez és a vidrákhoz. A hamburgi állatkertben élő, mínusz ötven fokig "fagyálló" bölények is méltóságteljesen sétálnak karámjukban.

A legtöbb állatnak azonban problémái vannak a beállt hideggel. A zsiráfok például teljes szobafogságot kaptak, mivel gondozóik attól félnek, hogy a patás emlősök elcsúsznak a jégen.

A struccokat a hideg mellett a hó is nagyon zavarja, hiszen a fehér tájban elveszítik tájékozódási képességüket, szabályos hóvakság lép fel nálunk - mondta el Mirko Daus, a schwerini állatkert főgondozója.

Elsősorban a trópusi területekről származó állatok számára lehet életveszélyes a tél. Az elefántok például, amelyek nagy, vérerekkel sűrűn átszőtt ormányukon sok hőt veszítenek, csak kevés időt tölthetnek a szabad levegőn: naponta legfeljebb kétszer egy órát. A duisburgi állatkertben a gondozók be is kenik a vastagbőrűek ormányát, így védik őket a hidegtől.

A majmok langyos teát kapnak, hogy ki ne hűljenek a számukra is szokatlan időben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását