2024. május 11. - Ferenc

Hogyan ne részegedjünk le?

Közeledik a szilveszter, és valljuk be, nem mindenki szeret lerészegedni. Következő írásunkban egy igen alternatív módszert javaslunk a probléma, vagyis a részegség kiküszöbölésére.
2009. december 31. csütörtök 11:09 - Győry S. József
Következő írás egy vicc, ha Ön meglehetősen illuminált állapotban van már, vagy egyszerűen nincs humorérzéke, kérjük, ne olvassa tovább a cikket!

A lelkem még tombolna, de a testem már nem bírja tovább. A petárdák fülsüketítő robbanása, az utcáról betolakodó hangos kurjongatások, az autóriasztók fülsüketítő, kakofonikus kórusa. Nem kell ez nekem: legszívesebben ledőlnék abba a tipikus, részeg álomba, melyből ha az ember felébred, a legrosszabb dolog az lehet, hogy telibe tiszteli a legnagyobb parti arcot a létező legmagasabb alkoholtartalmú étellel: a falra hányt borsóval. Vagy hurkával. Nem mindegy melyikkel, hiszen ahogy mondani szokás, nem a cél, hanem az út a lényeg.

Szilveszter van, és bulizni kell! Miért? Bulizni bármikor lehet, nem kell hozzá feltétlenül egy kijelölt nap. De a leglényegesebb: ahogyan az év első napja telik, - vagy kezdődik – úgy folytatódik maga az év is. És ugye a legtöbb ember nem hagyja abba a partit december 31-én, éjjel 23 óra 59 perc 59 másodperckor. Hááá! Megvan hát annak az oka, hogy miért van ekkora bajban a gazdaság! A sok pia az oka! Én, mint az antialkoholista nőegylet csaposa ezennel olyan igazságokat, megszívlelendő javaslatokat tárok a tiszteli publikum elé, mely által megfordítható a világgazdaság csökkenése: íme hát!

Javaslom, hogy vegyük át részletesen a létező legjobb tippet, melyek által elkerülhetővé válik nem csak a részegség, de „jobb” esetben a szilveszter is.

Tippem halandók számára

Mi az, ami minden, „valamirevaló” embernél megtalálható szilveszter napján? Igen, a pezsgősüveg! (Vagy bármilyen üveg, a lényeg, hogy cefre legyen benne.) Mit is lehet tenni ezzel a tárggyal? Nos, a legkézenfekvőbb, ha összetörjük. De ez önmagában túl egyszerű lenne, nem mindegy, hogy ezt hol, és főként: kin tesszük. Javaslatom szerint törjük össze a saját fejünkön! Ha már a kezében egy üveg van, kérem nyugodjon meg, tegye le a fegyvernek látszó tárgyat, és olvassa tovább az írást. Gondoljuk végig, teljesen logikusan. Ha összetörjük az üveget, érthető módón jóval kevesebb alkoholt tud magához venni a jónép, így kevésbé mérgezik magukat. De van még előnye: ha mi elájulunk, abban az esetben minket sem kerít hatalmába az a bűnös gondolat, hogy legurítsuk az üveg tartalmát. Magyarul nem részegedünk le.

Úgy gondolja a kedves olvasó hogy ez nem olyan hatásos a szent cél érdekében? Téved! Ha még mindig lenne elegendő pia, - és mi nem ájultunk el – akkor javaslatom szerint az eszméletvesztésig kell ütlegelnie a saját fejét. Ha az eszméletvesztés bekövetkezett, akkor – jobb esetben – mindenki a „kis beteg”, azaz Ön köré fog csoportosulni, és az ápolásával lesz elfoglalva.

Háhá! Így már egyből érthetőbb, és szimpatikusabb is a gondolat, nem? Mennyi embert el tudunk terelni ily módon, a részegség gyáva, piti, önpusztítóan csábító ösvényéről? És lásson csodát a tisztelt olvasó: majdnem száz százalékra veheti, hogy reggel nagymellű, hosszúcombú, babaarcú, szőke bombázók fogják Önt babusgatni. És hátha maradt egy üres, ám ép üveg, aminek ebben a szituációban is hasznát tudja venni… ugye érti, hogy mire gondolok? Hát nem jobb program, mint a piálás?

Tippem politikusoknak

Bármilyen kiábrándító a dolog, azt kell mondjam csupán a közmorál végett, - kérem ne sértődjön meg - hogy Ön is ember, és mint minden ember, Ön is nagy vágyat érezhet ilyenkor az alkoholizálásra. Nos, ennek semmi akadálya! Javaslom, hogy vonuljon el a „rozoga kis vityillójának” a legtávolabbi sarkába, egy raklap, Brit érdekeltségű multinacionális kiskereskedés márkatermékéhez tartozó vodkával, és gurítsa le egymásutánjában addig, amíg fejre nem áll.

Miért mondom ezt? Nos azért, mert ebben az esetben másnap, - ami lehet hogy még „ugyanaznap” – az ég egy adta világon semmire sem fog emlékezni. Eme javaslatommal általam is beismerten egy hatalmas nagy probléma van: ez az évből csupán egyetlen egy napot ölel fel. Bajnak baj, méghozzá azért, mert az év hátralévő napjain nem a kijózanodással lesz elfoglalva, hanem a pénzszerzéssel. Akár nem is oly legális úton.

Bár ki tudja? Ekkora böszmeségeket, mint amilyenekkel Ön traktálja a jónépet, nem lehet mondani józan állapotban. Mi ebből a tanulság? Növelni kellene a napi alkohol szintet!

Hangsúlyozzuk, jelen cikk egy tréfa, a végrehajtásáért, vagy a humorérzék teljes hiányáért, semmilyen felelősséget nem vállalunk!

Boldog újévet kívánunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását