2024. május 8. - Mihály

Több mint 500 tüntetőt vettek őrizetbe

Az iráni rendőrség több mint ötszáz "rendbontót" vett őrizetbe vasárnap az ellenzéki tüntetéseken Teheránban, és közülük háromszáz még mindig őrizet ben van - közölte az országos rendőrség parancsnoka, akit az Irna hírügynökség idézett szerdán.
2009. december 30. szerda 13:40 - HírExtra
Más rendfenntartó alakulatok - mint a Baszídzs milícia, vagy a belügyminisztérium - is vettek őrizetbe embereket, így a lefogottak összlétszámát csak később lehet majd megállapítani - tette hozzá Iszmail Ahmadi Mogadam tábornok. Az iráni ellenzék szerint a hatóságok több vidéki városban - például Iszfahánban - is elszállítottak több száz tüntetőt, de hivatalos adatok e városokat illetően nem jelentek meg.

A rendőrfőkapitány beszámolt arról, hogy a "rendbontók" megsebesítettek százhúsz rendőrt, és közülük hatvan még nem hagyhatta el a kórházat. Figyelmeztette az ellenzéki csoportokat, hogy a hatóságok már nem fognak eltűrni semmilyen tüntetést. "A tolerancia időszaka elmúlt. A lehető legszigorúbban lépünk fel mindenkivel szemben, aki részt vesz tüntetésen, és ezeknek az embereknek az ügyében felgyorsítjuk a büntetőeljárást" - szögezte le.

Mindeközben a konzervatív iráni vezetés erődemonstráció céljából állami szervezésű tüntetések sorozatát rendezi meg szerdán szerte az országban.

Egy internetre feltett videofelvétel tanúsága szerint az egyik vasárnapi teheráni ellenzéki tüntetésen több rendőrautó is belehajtott a demonstrálók tömegébe, és egy jármű legalább egy emberen átgázolt - jelentette a CNN amerikai hírtévé. Az elgázolt ember sorsa nem ismert. A felvétel a YouTube fájlmegosztó oldalon tekinthető meg. A hírtévé közlése szerint eddig nem tudta ellenőrizni a felvétel hitelességét, mint ahogy azét sem, amely a birtokába került, és amelyen a Baszídzs milícia egyik járműve halálra gázolt egy nőt. A nő holttestét - a képek alapján - a tüntetők később átvitték egy egészségügyi intézményből egy másikba, hogy ne kerüljön a hatóságok birtokába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását