2024. április 25. - Márk

Kákosy nem akarja, hogy a Magyar Gárda MÁV-épülebe költözzön

Levélben kérte Kákosy Csaba, a MÁV Igazgatóságának alelnöke, a GKM kabinetfőnöke a MÁV vezérigazgatójától, hogy a vasúti társaság ne adjon bérbe épületet a Magyar Gárdának.
2007. szeptember 13. csütörtök 15:50 - Hírextra

Kákosy Csaba azzal indokolta kérését, hogy a sajtóban megjelent: a MÁV tulajdonában lévő szolnoki Vasutas Csomóponti Művelődési Központ épületét a Magyar Gárda bérbe kívánja venni.

Mint írta, a Magyar Gárda jogszerűen bejegyzett szervezet, de jelképhasználatában a nemzetiszocialista és hungarista mozgalmak hagyományaira utal. A művelődési központ viszont olyan közösségi célokat szolgál, mint például a munkahelyi művelődéssel összefüggő vasutas kulturális hagyományok, a helyi hagyományok megőrzése és ápolása, a kiemelten támogatásra szoruló civil szervezetek munkájának segítése.

Véleménye szerint ezek a közösségi célok kizárják, hogy a demokratikus értékekkel nem összeegyeztethető tevékenységet folytató szervezetek részére bérbe adják az épületet.
"Kérem a MÁV Vezetőséget, hogy szempontjaimat vegye figyelembe, és olyan szervezet részére még anyagi megfontolásból se adja bérbe saját művelődési intézményeit, amely jelképhasználatában akár a legkisebb mértékben is szélsőséges politikai mozgalmak hagyományaira utal" - áll Kákosy Csaba levelében.

Molnár Lajosné, a MÁV fenntartásában lévő szolnoki intézmény vezetője a hvg.hu hírportálnak úgy nyilatkozott: "amíg jogszerűen bejegyzett szervezet bérel nálunk termet, nem utasíthatjuk vissza. Politikai szervezetek elsősorban választási időszakban jönnek, míg mostanában alig. Egyébként is rá vagyunk utalva, hogy bérbe adjuk a helyiségeinket, mert különben tönkremennénk".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását