2024. június 2. - Kármen, Anita

Újabb melegrekord

Megdőlt az eddigi, 1983-ban mért, 16,2 Celsius-fokos, országos melegrekord pénteken. Bozóki István meteorológus az MTI-nek elmondta: ezt a melegrekordot a hőmérséklet pénteken sokfelé meghaladta az országban.
2009. december 25. péntek 13:01 - HírExtra
A legmelegebbet, 21,2 Celsius-fokot, a Baranya megyei Sellyén mértek délelőttig, Pécs-Pogány térségében 18,9 fok volt.

A fővárosban a pénteki csúcshőmérséklet délelőtt 12,8 Celsius-fok volt, ez még nem érte el a szintén 1983-ban mért 13,5 fokos rekordot - mondta a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. december 26. 22:01
Azért is különleges és eddig még soha nem tapasztaltan szélsőségesen meleg és viharos idő volt idén karácsonykor, mert a hét eleji minusz 25 fokos hidegrekodra néhány nap alatt közel 22 fokos nyárias melegrekord érkezett, ami több, mint 40 fokos hőmérsékleti melegedést jelentett az ország nagyobbik felén. Ilyen extrém melegedés még SOHA nem történt 130 órán belül. Így aztán a nyári felhőszakadások, jégesők sem meglepőek - bár eléggé meghökkentőek. Tulajdonképpen így többfelé is "fehér" karácsony alakult ki, de nem hóval, hanem jéggel. Erre mondhatjuk, hogy nem semmi. Ha nyáron ugyanez lehűléssel megtörténne, akkor egy 35 fokos kánikulai időszakot 4 napon belül havazás és napközbeni -5 fok követhetné - hisz az is 40 fokos hőingás, csak épppen lefelé... Elképesztő távlatok.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását