2024. április 23. - Béla

Közokirat-hamisítás gyanújával önkormányzati feljelentés

Közokirat-hamisítás gyanújával ismeretlen tettes elleni feljelentésről döntött a váci önkormányzati testület csütörtöki ülésén, mert a feltételezés szerint a város szocialista polgármestere hatáskörét túllépve mondott le egy ingatlannak az önkormányzatot megillető elővárosi jogáról - közölte a testület Fidesz-KDNP frakciójának helyettes vezetője pénteken az MTI-vel.
2009. december 18. péntek 17:07 - HírExtra
Tomori Pál elmondta, hogy a MÁV által értékesítésre felkínált telephelyről van szó, amely egy vállalkozó tulajdonába került, miután a polgármester visszaélve hatáskörével egy személyben maga döntött arról: az önkormányzat lemond elővásárlási jogáról. Márpedig - állítja a politikus - az a hivatalos személy, aki hamis köziratot készít, büntettet követ el. A 23 tagú testületből - közöttük 10 jobboldali, 9 baloldali és 4 független - 12-en szavazták meg a büntetőfeljelentést, amelyet a Pest Megyei Főügyészségnél tesznek meg. A polgármester ellen egyébként az utóbbi években hét fegyelmi eljárás indult különféle visszaélések vádjával. Két alkalommal a vizsgálat idejére 1-1 hónapra fel is függesztették hivatalából.
Az MTI péntek délután nem tudta elérni Bóth János polgármestert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását