2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Dárdaiék és Geráék is továbbjuthatnak

Kilenc továbbjutó csapat kiléte nem dőlt még el a labdarúgó Európa Liga csoportkörének utolsó fordulója előtt, így több gárdának, köztük a német bajnokságban nagyon gyengén szereplő Hertha BSC-nek, valamint az angol Fulhamnek is van még esélye a 32 közé kerülésre.
2009. december 15. kedd 14:06 - HírExtra
Dárdai Pál berlini együttese a D csoportot már biztosan megnyerő portugál Sporting Lisboát fogadja, s már egy döntetlen is elég számára a további EL-szereplést biztosító második hely megszerzéséhez. A Heerenveen akkor előzheti meg a magyar középpályást sérülés miatt nélkülöző berlinieket, ha nyer és a Hertha vereséget szenved.
Az E csoportban a Basel és Gera Zoltán csapata, a Fulham egymással találkozik a továbbjutásért, előbbinek a döntetlen is 32 közé jutást ér, a vendég angoloknak viszont győzniük kell.

Az F jelű négyesben a Panathinaikosz és a Dinamo Bucuresti meccsel a második helyért, s a román csapatnak győznie kell, méghozzá nem 1-0-ra, mert akkor a gólkülönbséggel még a görög csapat jutna tovább. A J csoportban a Bruges fogadja a Toulouse együttesét: a hazaiaknak a döntetlen is elég a tavaszi folytatáshoz, míg a vendégeknek ehhez győzni kell. A K-ban Dzsudzsák Balázs vezérletével a PSV Eindhoven már csoportelső, míg a második helyről a Sparta Praha-FC Köbenhavn meccs dönt, a cseheknek győzelem kell a továbbjutáshoz, míg a dánoknak ehhez az egy pont is elég.

Csütörtökön a magyar érdekeltségű csapatok közül az Anderlecht lép pályára a tavaszi folytatásért. Juhász Roland klubjának ehhez legalább döntetlent kell elérnie az Ajax vendégeként, vereséggel csak akkor teljesíti a célját, ha a Dinamo Zagreb nem győzi le a Timisoarát.

A H csoportban a Twente a Steaua Bucuresti vendégeként győzelemmel kerülhet a legjobb 32 közé, más eredmény esetén csak akkor, ha a Sheriff Tiraspol nem nyer a Fenerbahce otthonában.

A legérdekesebb a B csoport állása, ott ugyanis - egyedüli négyesként - még mind a két továbbjutó hely kiadó. Mindhárom, még esélyes csapat sorsa a saját kezében van. A Genoának és a Lille-nek nyernie kell a biztos továbblépéshez, míg a Valenciának hazai pályán elég a döntetlen is az olasz gárda ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását