2024. május 9. - Gergely

Egy Fidesz-kormány rendet rakna az egészségügyben?

Ha polgári kormány alakul a választások után, megoldja a nehéz helyzetbe került vidéki kórházak finanszírozását, így egyetlen intézmény bezárására sem lesz szükség - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa kedden Kalocsán.
2009. december 9. szerda 06:37 - HírExtra
Az októberben életbe léptetett finanszírozási rendszer következtében a bezárás veszélye fenyegeti a Kalocsai Városi Kórházat, mert a magas adósságállománya miatt komoly problémái vannak - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője, aki Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével együtt tájékozódott a város kórházában.

Pesti Imre reményét fejezte ki, hogy a jövő tavaszi választások után Fidesz-kormány alakul, mely megoldja a nehéz helyzetbe került vidéki kórházak finanszírozását.
A képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy egy olyan kórházat a bezárás réme fenyegessen, ahol az elmúlt évben 4 milliárd forint értékű fejlesztést valósítottak meg. A Fidesz szakpolitikusa hangsúlyozta: a folyamatosan változó és egyre csökkenő finanszírozás miatt a kórház adóssága kezelhetetlen, amit a kormányváltás után azonnal rendezni kell, valamint egy új CT vásárlásához is segítséget kell nyújtani.

Semjén Zsolt országgyűlési képviselő, a KDNP elnöke kiemelte: a bezárt gyermekosztályt újra ki kell nyitni, még akkor is, ha nem teljesen kihasznált, mert 60-70 ezer ember biztonságáról van szó.

A kereszténydemokrata politikus szerint remény van arra, hogy a következő kormány olyan fordulatot tud végrehajtani, mely megmenti a városi kórházakat.

Az MTI kérdésre, hogy honnan lesz pénz a kórházak többletfinanszírozására, ha ugyanennyi intézményt kell működtetni, Pesti Imre elmondta: Magyarország a hozzá hasonló fejlettségű országoknál kevesebbet költ egészségügyre.

Pesti Imre tévhitnek nevezte azt, hogy Nyugat Európában kevesebb a kórház. Éppen ellenkezőleg, a lakosságszámhoz viszonyítva Ausztriában és Németországban is több van, de az igaz, hogy kevesebb az ágyszám - tette hozzá.

Többet kell költeni ez egészségügyre, mert az állam elsődleges feladata állampolgárai egészséges élethez való jogának garantálása - fogalmazott a Fidesz szakpolitikusa, aki szerint a külföldön dolgozó orvosok legnagyobb részét a hazai bérek megduplázásával haza lehet hívni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását