2024. május 2. - Zsigmond

Rizikót vállal Salgótarján

Saját felelősségére folytat közbeszerzési eljárást Salgótarján önkormányzata egy csaknem 800 millió forintos iskolafelújításhoz, mert bár a befejezési határidő vészesen közeledik, a város pályázatát még nem bírálta el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - mondta Salgótarján polgármestere hétfőn az MTI-nek.
2009. december 7. hétfő 20:40 - HírExtra
A Kodály Zoltán Általános Iskola felújítására 491 millió forintot igényelt a város az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program (ÉMOP) keretéből, vállalva, hogy 283 millió forint saját erőt biztosít - közölte Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz).

A két iskolai félévet érintő beruházás befejezési határideje 2011. február 27-e - tette hozzá.

A polgármester elmondta: saját kockázatra indították el a közbeszerzési eljárást, mert a döntés elhúzódása miatt, nyertes pályázat esetén, nem lesz idő a beruházás határidejének betartására.

A közbeszerzési eljárás 2010. január 21-én zárul, akkor köthetnek szerződést a kivitelezővel.

Lőrincz Gyula, a polgármester hivatal városfejlesztési irodavezetője az MTI-nek elmondta: a közbeszerzési törvény szerint érvényteleníthetik az eljárást, ha mégsem kapnák meg a támogatást, de nem hivatalos információ alapján a bírálóbizottság már átengedte a pályázatot, és még az NFÜ döntése kell a támogatási szerződés megkötéséhez. Hozzátette: megkeresték a közreműködő szervezetet, jelezve, a pályázati rendszer nem veszi figyelembe, hogy oktatási intézményről van szó, de eredménytelenül kérték a határidő módosítását.

Székyné Sztrémi Melinda azt a problémát jelezte, hogy az ÉMOP-pályázat első körében nagyvárosi iskolák nem nyertek, így a tiltakozások nyomán a második körben adhatták be újra a pályázatot, de az "elcsúszott pályázati határidő" ellenére sem kaptak határidő-halasztást a városok a munka befejezéséhez.

A Kodály iskola felújítása során a többi között beépítik a padlásteret, így a jelenlegi, mintegy 3 ezer négyzetméteres alapterület újabb ezerrel bővül, hat új tantermet létesítenek, bővítik a zsibongók és a belső udvar alapterületét, korszerűsítik a gépészeti, a villamos- és a fűtéshálózatot, elvégzik az akadálymentesítést.

A polgármester közölte: mivel január 25-én adják át a munkaterületet a kivitelezőnek, az iskolások január 19-étől új helyen tanulnak: a felső tagozatosokat a Budapesti Gazdasági Főiskola salgótarjáni intézetében, az alsósokat pedig három tagintézményben helyezik el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását