2024. május 18. - Erik, Alexandra

Molnár Oszkár még mindig fideszes jelöltnek tartja magát

Továbbra is a Fidesz jelöltjének tartja magát Molnár Oszkár, a párt országgyűlési képviselője, a Borsod megyei Edelény polgármestere. Az MTI-nek hétfőn hangsúlyozta: véglegesen december 14-én dől el, hogy a párt indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon.
2009. december 7. hétfő 14:31 - HírExtra
Molnár Oszkár ezt annak kapcsán nyilatkozta az MTI-nek, hogy lezárultak a felcsúti meghallgatások. A Népszabadság hétfőn azt írta, mind a 176 egyéni képviselőjelöltre megvan Orbán Viktor és a pártvezetés javaslata; az edelényi polgármester nem volt ott a felcsúti meghallgatáson, a jövő évi választáson nem lesz Fidesz-KDNP jelölt.

Molnár Oszkár úgy fogalmazott: miután az Orbán Viktor pártelnök által előre bejelentett menetrend szerint lezárult a felcsúti meghallgatások sora, "a sajtó most azzal foglalkozik, hogy Szijjártó Péter, a párt szóvivője nemmel válaszolt az ottani megjelenésemet firtató kérdésre".

Hozzátette: azzal már nem foglalkoznak, hogy a Fidesz szóvivője azt is elmondta, a december 14-i választmányi ülésen dől el, a párt jelöltként indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon.

Rögzítette: "az esetleges találgatások megelőzése érdekében ezúttal is leszögezem, továbbra is a Fidesz által a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 8. számú választókerületben indítandó országgyűlési képviselőjelöltnek tekintem magam".

Közlése szerint erre jogosítja fel a választókerületi elnöki megbízatása, a párt helyi szervezeteinek egyhangú döntése az ő indításáról, és az a mintegy tízezer aláírás, amellyel fideszes jelölése mellett álltak ki az edelényi és környékbeli emberek.
"Nem tekintem vízválasztónak a felcsúti meghallgatásokat, tekintve, hogy tizenhat esztendeje vagyok a párt tagja, tizenkét éve vagyok a választók akaratából országgyűlési képviselő a Fidesz padsoraiban, közvetlen választás révén pedig a helyiek túlnyomó többségének az akaratából második ciklusomat töltöm Edelény polgármestereként, velük közösen vállalva a párt támogatásának - az elmúlt nyolc esztendőben leginkább jellemzően - az ódiumát" - jegyezte meg.

Az MTI múlt kedden írta meg, hogy e hét végén befejeződik a Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltek felcsúti meghallgatása. Akkor a Fidesz elnöki stábjának vezetője elmondta: december 14-én, hétfőn az országos választmány hozza meg a végleges döntést az egyéni jelöltekről. A választmányit még megelőzi egy elnökségi ülés és a választási egyeztető bizottság ülése.

Szijjártó Péter október elején az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök más pártvezetők társaságában - Kövér László választmányi elnökkel, Kubatov Gábor pártigazgatóval, Varga Mihály alelnökkel, illetve az adott regionális igazgatóval - egyenként beszélget csaknem egy órát a potenciális jelöltekkel, akik az esetek nagy részében egyben választókerületi elnökök is.

A jelöltállítás folyamatáról Orbán Viktor egy október közepi sajtótájékoztatóján - Molnár Oszkár ügyével kapcsolatban - úgy fogalmazott: "sokan gondolják azt, hogy a Fideszben úgy lehet képviselőjelöltnek lenni, hogy eljönnek Felcsútra, és megállapodnak velem erről. Ebben van némi igazság, de sajnos ez nem a teljes igazság". A pártelnök hangsúlyozta: képviselőjelöltté úgy lehet válni, hogy a választókerületben élő fideszeseknek kell elsősorban támogatniuk a jelöltet. "Ahogy ez a támogatás megvan, akkor következem csak én" - tette hozzá akkor.

Molnár Oszkár korábban közölte: ha a Fidesz úgy dönt, mégsem ő lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 8-as számú választókerületben a párt képviselőjelöltje, abban az esetben párttámogatás nélkül méretteti meg magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását