2024. május 18. - Erik, Alexandra

Iglódi Istvánra emlékeznek

Főhajtással és faültetéssel tisztelegtek Iglódi István emléke előtt pénteken a szolnoki Szigligeti Színháznál, a csütörtökön elhunyt színművész utolsó rendezésének premierje előtt.
2009. december 4. péntek 19:03 - HírExtra
"István kész előadással hagyott itt bennünket. Mintha egy új feladat szólította volna el tőlünk, csak ezúttal a Mennyországban van dolga" - fogalmazott a Vízkereszt vagy amit akartok című darab bemutatója előtt rendezett megemlékezésen a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.
Balázs Péter hozzátette: bár nem lesz könnyű, de jó kedvű premiert szeretnének, hiszen Iglódi István is így akarná. "Meggyászoljuk, aztán dolgozunk tovább, hiszen, ahogy mondani szokás, a show-nak folytatódnia kell" - mutatott rá Balázs Péter.

A teátrum nemrégiben díszburkolattal ellátott járdaszakaszán két örökzöld ciprusfélét ültettek el. Balázs Péter a helyszínen megjelent mintegy félszáz gyászoló - társulati tagok és Iglódi István tisztelői - előtt elmondta: az akciót eredetileg a színház két bemutatója miatt szervezték erre az időpontra, ám a rendező halála miatt az eseményt és az egyik fát Iglódi István emlékének ajánlják.

Az igazgató az MTI érdeklődésére hozzáfűzte: az esti előadáson szervezett megemlékezést már nem tartanak, ám természetesen helyet adnak bármely, a színészek vagy a közönség gyászát kifejező esetleges spontán megnyilvánulásnak.

A faültetésre vonatkozó kezdeményezést pedig a későbbiekben oly módon szeretnék folytatni, hogy a közelben nemrégiben lebontott Damjanich uszoda területén kialakítandó parkban a Szigligeti Színház elhunyt színészeinek emlékére is ültetnek egy-egy fát a társulat tagjai, így a Szolnokhoz kötődő művészek egyfajta élő, természeti panteonját alakítanák ki a város szívében - mondta Balázs Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását