2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem nyilatkoznak a bundabotrány dokumentumairól

A lap, a kiadó és az újságírói gárda sem nyilatkozik azokról a Nemzeti Sport birtokába került dokumentumokról, amelyek gyanús labdarúgó-mérkőzésekről szóló információkat tartalmaznak - tájékoztatta a lapot megjelentető Ringier Kiadó Kft. közleményben az MTI-t.
2009. december 3. csütörtök 10:20 - HírExtra
"Olvasóinkat a továbbiakban is kizárólag a Nemzeti Sporton keresztül tájékoztatjuk a fejleményekről" - írják, jelezve: a dokumentumokat a lap kiadója külső letétbe helyezte.
Az újság szerdai számában azt írta, birtokában vannak olyan dokumentumok, amelyek a 2001 és 2004 közötti gyanús mérkőzések időpontjait, az informátorok szerint befolyásolni kívánt játékosok és külső személyek nevét tartalmazzák. Az NS jelezte, ha a Nemzeti Nyomozó Iroda úgy gondolja, a dokumentumokat rendelkezésre bocsátja.

Két és fél hete a németországi bochumi államügyészség jelentette be, hogy a gyanú szerint kilenc ország - köztük Magyarország is - érintett a legújabb futballbotrányban. A botrány felgöngyölítésében kezdettől fogva közreműködik az európai sportági szövetség (UEFA), amely saját vizsgálatot is folytat. Ennek egyes részleteit ismertetve a múlt héten közölte: az előzetesen gyanúsnak talált több mint negyven mérkőzés közül tovább vizsgál hét nemzetközi kupatalálkozót - többek között a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1) -, s öt klubot, köztük a Honvédot nevezte meg érintettként.

Ezekkel párhuzamosan az egyre terebélyesedő bundabotrányban mind több országot - így Magyarországot is - érintően érkeznek hírek arról, hogy mely mérkőzésen történtek, történhettek megvesztegetések, illetve hol fordultak elő erre vonatkozó kísérletek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását