2024. május 5. - Györgyi

Utcára csak szülői felügyelettel?

Este nyolc óra után csak szülői felügyelet mellett tartózkodhatnak közterületen a 14 évesnél fiatalabbak a Heves megyei Átány önkormányzatának rendelete szerint - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a település polgármestere.
2009. november 30. hétfő 13:32 - HírExtra
Rendeletben szabályozták azt is, hogy az iskolában a gyermekkorúak által okozott károkat a szülőknek kell megtéríteniük - közölte Gönczi Mihály.

Mindezzel nagyobb felelősségvállalásra akarják ösztönözni a családokat. A rendelet megszegői ellen szabálysértési eljárás indítható - tette hozzá.

A rendelet az 1600 lakosú falu közösségét szolgálja mivel a településen, különösen az iskolában elszaporodtak a rongálások - mondta a polgármester. Az intézkedést annál is inkább sürgetőnek tartották, mert nemrég újították fel a községi iskolát, amelyben 156 gyerek tanul, de máris több rongálás történt az épületben. A 14 évesnél fiatalabbaknak azonban semmilyen jogkövetkezménnyel nem kell számolniuk.

Ezért határoztak úgy, hogy a szülők kötelesek megtéríteni a rongálási károkat. Ugyanakkor a felelősségvállaláshoz hozzátartozik, hogy a szülők esténként ne engedjék kóborolni a gyerekeket - fogalmazott Gönczi Mihály.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását