2024. május 23. - Dezső

Iskolai erőszak Magyarországon

Halállal végződő lövöldözés történt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egyik épületében csütörtök délelőtt. Az egyik gyógyszerészhallgató a foglalkozás közben zavartan viselkedett, majd lövöldözni kezdett. Az egyik diák meghalt és hárman, köztük egy takarítónő megsebesültek. Összeállítás a 2005 óta történt, emlékezetesebb erőszakos iskolai történésekről:
2009. november 26. csütörtök 15:26 - HírExtra
2005. február 16. - Tanárnőjét bántalmazta egy 13 éves diák a nyírvasvári általános iskolában. A fiú, tanítási órán ütötte meg a pedagógusnőt.

2007. január 12. - Kilenc- és tizenegy éves gyerekek támadtak pedagógusukra egy Miskolchoz közeli település általános iskolájában. Az egyik gyerek a tanárnő lábát megrúgta, míg a másik egy fadarabbal püfölte, s egy iskolatáskát is hozzávágtak.

2007. május 17. - Egy szülő megkéselt egy diákot, aki korábban ököllel bántalmazta a fiát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, kislétai általános iskolában. A tanuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

2007. szeptember 28. - Tanárnőjére támadt egy diák a Heves megyei Sirokon. A 13 éves fiú ököllel ütötte meg a pedagógust a község iskolájának épületében.

2008. január 10. - Budapesten, egy VIII. kerületi középiskolában két diák osztálytermi összeszólalkozása torkollott tragédiába, miután az utcán egyikük olyan súlyosan bántalmazta a másikat, hogy a fiú sérüléseibe belehalt.

2008. március 12. - Iskolaigazgatót vert meg a Nógrád megyei Őrhalomban egy házaspár, akik azon háborodtak fel, hogy fegyelmezetlenül viselkedő lányukat a pedagógus elültette a helyéről.

2008. március 21. - Budapesten, egy VIII. kerületi középiskola 16 éves diákja fizikaóra alatt odament tanárához, belerúgott, lökdöste és egy fém csapteleppel fenyegette.

2008. május 6. - Fojtogatta a gyermekeit oktató pedagógust egy szülő a Heves megyei Dormánd iskolájában. Az asszony azért támadt rá a tanárnőre, mert a nevelő egy nappal korábban szóbeli figyelmeztetésben részesítette egy iskolai szabályszegés miatt két gyermekét.

2008. május 13. - Egerben egy szakképző intézet folyosóján, egy diák előzetes szóváltást követően összeverekedett egyik diáktársával. A fiú a verekedés közben elesett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2008. május 28. - Berontott egy tanuló anyja Pakson a Gazdag Erzsi iskolába - ahová speciális képességű gyerekek járnak -, és előbb az igazgatónőre támadt, majd az egyik tanárnőt bántalmazta.

2008. május 29. - Egy 16 éves bökönyi fiú ököllel úgy megütötte az öccsét pofonvágó tanárt, hogy a pedagógusnak eltört az orra.

2008. június 9. - Egy 15 éves, hetedik osztályos fiú az egyik nyírbátori iskolában késsel vágta meg egyik osztálytársát, aki könnyű sérülést szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását