2024. április 29. - Péter

Beszóltak Kate Mossnak a szakértők

Táplálkozási szakértők bírálatának kereszttüzébe került Kate Moss topmodell, aki egy interjúban koplalásra biztatta a fiatal lányokat.
2009. november 20. péntek 16:37 - HírExtra
Moss élete egyik mottójaként említette meg a WWD online divatmagazinnak, hogy "semmi sem tetszik annyira, mint a soványság."

A jelmondat több internetes honlapra is felkerült, arra bíztatva a lányokat, hogy ne egyenek.
Mary George brit táplálkozás szakértő a Beat közhasznú szervezet képviselőjeként "nagyon szerencsétlennek" nevezte a modell szavait. "Az ilyesfajta vélemények roppant mód megnehezítik a táplálkozási zavarokkal küzdő fiatalok helyzetét" - jelentette ki.

Az ultravékony modellek alkalmazása ellen kampányoló manöken, Katie Green "megdöbbentőnek és felelőtlennek" bélyegezte Moss nyilatkozatát a The Sun című napilap hasábjain.

A 35 esztendős Moss "bágyadt virágszál" kinézetével maga is sikeresen népszerűsítette a kilencvenes években a csontsovány modellek kultuszát. Ügynöksége azzal utasította vissza a csütörtökön megjelent bírálatokat, hogy helytelenül tolmácsolták a modell szavait.

"Ez Kate interjújából csupán egy hosszabb lélegzetű válasz része volt, amelyet sajnálatosan kiragadtak a szövegkörnyezetéből, és félreértelmeztek. Az igazság az, hogy Kate nem támogatja az ilyesféle életstílust" - szögezte le a Storm ügynökség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását