2024. május 17. - Paszkál

Trapattoni: óriási bírói hiba

Thierry Henry csapatkapitány elismerte, hogy kézzel "készítette elő" a francia labdarúgó-válogatott egyenlítő, s egyben világbajnoki részvételt érő gólját az írek elleni, szerdai pótselejtező hosszabbításában. Giovanni Trapattoni, a vendégek szövetségi kapitánya a svéd bíró "óriási hibájáról" beszél.
2009. november 19. csütörtök 10:35 - HírExtra
A televíziós felvételek alapján jól látszik, hogy a párizsi meccs 103. percében Henry kézzel érintette a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt. A csatár kézzel akadályozta meg, hogy a játékszer kimenjen az alapvonalnál, ezután passzolt a kapu elé.

"Igen, kezeztem, de nem én vagyok a bíró - mondta a találkozó után Henry. - A 16-oson belül voltam, két védő is előttem volt, aztán a kezemre pattant a labda. A játékvezető nem látta, így aztán megjátszottam. Ez nem változtat a boldogságomon, hogy kijutottunk a vb-re."

Az írek természetesen rendkívül csalódottak voltak a mérkőzés után, hiszen az esélyesebb franciák ellen karnyújtásnyira kerültek a továbbjutástól. Trapattoni elsősorban a svéd bírót, Martin Hanssont hibáztatja amiatt, hogy végül nem sikerült a bravúr.

"Mondtam neki: előfordul, hogy valaki óriási hibát követ el. Véleményem szerint azonban előbb konzultálnia kellett volna az asszisztenssel, mielőtt megadja a gólt. Keserű este ez a mai" - fogalmazott az írek olasz mestere, hozzátéve: "Mindenki látta, hogy mi történt.

Dublinban jól játszottak a franciák, de ezúttal mi voltunk a jobb csapat, és összesítésben mi érdemeltük volna meg jobban, hogy ott legyünk Dél-Afrikában."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását