2024. május 8. - Mihály

A járványhelyzet stabilizálódott

Az elmúlt héten stabilizálódott az influenza és a felső légúti megbetegedésekkel kapcsolatos helyzet Ukrajna-szerte és a kontrollként szolgáló tíz városban - jelentette szerdán az ukrán egészségügyi minisztérium.
2009. november 18. szerda 15:02 - HírExtra
A tárca sajtóirodája által közölt adatok szerint a járvány kezdete óta összesen 1,4 millió megbetegedést regisztráltak. Az elmúlt héten ugyanakkor csökkenésnek indult a ragály terjedési üteme, november 10-én ugyanis még mintegy 90 ezren fordultak orvoshoz, november 12-én és 13-án rendre 61 és 55 ezren, míg november 15-én csak 17 ezren - áll a jelentésben.

Szakemberek ezzel szemben úgy vélik, hogy a megbetegedések száma a hétvégeken rendszerint visszaesik, mert ilyenkor kevesebben fordulnak orvoshoz, s ezt alátámasztja az is, hogy november 16-án már 36 ezer új beteget regisztráltak. A megbetegedések száma jelenleg a 26 ukrajnai megye közül csak ötben van a járványküszöb alatt.

Járványügyi illetékesek úgy vélik, eredményes volt a karantén és járványszünet elrendelése az oktatási és gyermekintézményekben, mivel a járvány sújtotta megyék többségében az érintett korosztályokon belül a megbetegedések száma nem éri el a járványküszöböt.

Ljudmila Muharszka, az ukrán közegészségügyi és járványügyi főorvos helyettese azt közölte, hogy az epidemiológiai előrejelzések szerint az új típusú influenzajárvány második hulláma 2009 végére, 2010 elejére várható Ukrajnában.

Kedd esti adatok szerint a járvány ukrajnai halálos áldozatainak száma 328. Kárpátalján két nap alatt háromról hétre emelkedett az influenzában elhunytak száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását