2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kamerákkal és őrtornyokkal védik a Tádzs Mahalt

Kamerákkal és őrtornyokkal vigyáznak a Tádzs Mahalnak és környékének a biztonságára, miután a XVII. században épült mauzóleum a világ egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. Az észak-indiai Agrában, a Dzsamna folyó partján található emlékmű több százezer látogatót vonz évente.
2009. november 17. kedd 08:08 - HírExtra
Az őrtornyokkal a síremlék biztonságát kívánják növelni - mondta az agrai rendőrség főfelügyelő-helyettese, hozzátéve, hogy barikádokkal és biztonsági kamerákkal is megerősítették a Tádzs Mahal környékét.

A tavaly novemberi, több mint 170 halálos áldozatot követelő mumbai (bombay)i terrortámadások után országszerte megerősítették az indiai közintézmények és kedvelt turisztikai célpontok védelmét. Az Indiába látogató turisták száma mindazonáltal jelentősen visszaesett a merényletek után. A biztonsági intézkedésektől, illetve a gazdasági válságból való kilábalástól az illetékesek azt várják, hogy a novembertől márciusig tartó turistaszezonban sokan visszatérnek a kontinensnyi kiterjedésű országba.

A Tádzs Mahal Dzsahán sah parancsára épült felesége, Mumtaz Mahal perzsa hercegnő emlékére. A hatalmas márvány sírpalotán 20 ezer munkás 17 évig dolgozott, mire 1648-ban végre elkészült a világ egyik legnagyobb szabású építészeti alkotása, amelyet naponta átlagosan húszezren keresnek fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását