2024. április 26. - Ervin

Kadhafi vallásleckéi fiatal nőknek

A líbiai elnök több száz vonzó fiatal nő között töltött több órát Rómában vasárnap este, arra buzdítva őket, hogy térjenek át az iszlámra. Az olasz média hétfői beszámolói szerint Kadhafi arról is beszélt, hogy Jézust nem keresztelték meg, egy hasonmása esett át a ceremónián.
2009. november 17. kedd 07:28 - HírExtra
Az észak-afrikai ország vezetője az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csúcstalálkozójára érkezett az olasz fővárosba, ahol találkozójára a válogatott fiatal nőkkel sor került. A vallási kérdésekről tartott előadáson legalább 170 centiméter magas, 18 és 35 év közötti nők vehettek részt. A libiai forradalom vezetője elegáns öltözék viselését írta elő számukra, miniszoknyát vagy mélyen dekoltált ruhát nem viselhettek. A nőket egy hosztesszügynökség válogatta, amely azt ígérte a jelentkezőknek, hogy 50 eurót és "egy kis líbiai ajándékot" fognak kapni.

A megjelent hölgyek között volt a Corriere della Sera című lap egy inkognitóját őrző munkatársa, aki fényképeket készített és tudósított az eseményről. A riporternő szerint a legtöbb résztvevő arra számított, hogy egy olyan VIP-partira érkezik, amilyenről például Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök híresült el a közelmúltban, ehelyett egy nagy üres teremben várakoztatták őket, amíg meg nem érkezett a líbiai vezető, aki egyebek közt Líbiáról és a nők iszlámban betöltött szerepéről tartott nekik fejtágítót.

Kadhafi hosszasan beszélt olaszországi útjairól, találkozásairól Silvio Berlusconi kormányfővel, majd ecsetelni kezdte az iszlám alapvetéseit. Kadhafi a nők iszlám világban játszott szerepéről azt mondta: "A nők oldalán állok, hiszem, egyenlő jogokat és kötelességeket kell biztosítani a nők és a férfiak számára. A nők kötelességeit ugyanakkor sajátosságaikhoz kell igazítani".

Többeket megbotránkoztatott a líbiai vezető előadásának "keresztényellenes" színezete: "Önök azt is hiszik, hogy Jézust megkeresztelték, pedig ez nem így van. Isten a mennybe emelte őt, megkeresztelni pedig egy olyan embert kereszteltek meg, aki hasonlított rá. A zsidók meg akarták ölni Jézust, mert ő a helyes útra akarta terelni Mózes vallását. Jézust a zsidóknak küldték, Mohamedet viszont az egész világnak. Bárki, aki nem Mohamed útját követi, hibát vét" - magyarázta a vezető.

A hölgyek két órán át hallgatták a politikust, aki előadása végén az iszlámra való áttérésre szólította fel őket; búcsúzóul a Korán, illetve Kadhafi-idézetek egy-egy példányával távozhattak. A beszámolók szerint a részvevőket nem nyűgözte le a Líbia római nagykövetségén tartott est, "még egy pohár vizet sem adtak" nekik.
Úgy tudni, hogy Kadhafi több hasonló találkozót tervezett, a Hostessweb összesen 500 fiatal nőt toborzott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását