2024. április 25. - Márk

Ipari parkok jelentős fejlődése

Az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülete (IPE) szerint Magyarországon az ipari parkok létrejötte, fejlődése az elmúlt 15 évben a gazdaság fejlődésében meghatározó szerepet játszott, és sikeres volt.
2009. november 15. vasárnap 10:37 - HírExtra
Az IPE értékelése szerint az ipari parkok az 1990-es években segítették a válságtérségeket, hozzájárultak a munkahelyteremtéshez, a fejlesztési források megszerzéséhez, a gazdaság versenyképességének minőségi javításához. Az egyesület adatai szerint az ipari parkokban több mint 200 ezer munkahely jött létre, az itt működő mintegy 3.700 vállalkozás adja az ipari teljesítmény több mint egyharmadát.

A további fejlődéshez az egyesület javasolja, hogy a kormány vizsgálja felül az ipari parkok csoportosítását, és igazítsa a parkok fogalmi rendszerét az Európai Unió gyakorlatához. Ez lehetővé tenné, hogy az ipari parkok egy része megkaphassa a tudományos, innovációs, technológiai park címet, és a fejlettebb szervezeti struktúra tevékenységét a pályázati kiírásokban is preferálni kellene.

A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő egyesület csütörtökön közgyűlést és konferenciát tart, ahol az ipari parkok, klaszterek fejlődését tekintik át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását