2024. június 1. - Tünde

Fontos győri győzelem Spanyolországban

A továbbjutás szempontjából roppant fontos két pontot szerzett szombaton a Győri Audi ETO KC a spanyol Itxako otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában.
2009. november 14. szombat 22:20 - HírExtra
Női BL, C csoport, 4. forduló:
Itxako (spanyol)-Győri Audi ETO KC 14-20 (9-10)

November elsején a Győr drámai csatában 29-28-ra győzött a rivális ellen, ám azóta az Itxako pontot tudott szerezni Zvenyigorodban, így egy mostani sikerrel a sereghajtó pozícióba taszíthatta volna az ETO-t.

Jól kezdett a magyar bajnok, ám egy kiállítás megtörte a lendületet, és fordítottak a hazaiak. Azonos létszámban megint az ETO akarata érvényesült, azonban a győzelmi kényszerben lévő spanyolok harcosan küzdöttek. Egyenlítettek is, de végül a jobban összpontosító Győr vonult előnnyel pihenőre.

A fordulás után is őrizte sovány vezetését a vendéggárda. Az Itxako hiába lett egyre keményebb, lassan felőrölte erejét az, hogy állandóan rohant az eredmény után. Így aztán a hajrában már megnyugodhatott a magyar alakulat, amely így végérvényesen leszakította riválisát.

A BL a decemberi kínai vb miatt csak jövőre folytatódik. A Győr január 10-én a Zvenyigorodot, 17-én a Valceát fogadja. A kvartett első két helyezettje jut a nyolc közé, a harmadik a KEK nyolcaddöntőjében folytatja, míg az utolsó kiesik.
A csoport másik mérkőzésén:
Zvenyigorod (orosz)-Oltchim Valcea (román) 27-26 (12-10)
Az állás: 1. Valcea 6 pont, 2. Zvenyigorod 5, 3. Győr 4, 4. Itxako 1
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását