2024. május 20. - Bernát, Felícia

Félpályás útlezárással tiltakoznak

Lezárták a Kerepesen átvezető 3-as főút 300 méteres szakaszán a fél pályát csütörtökön a környéken lakók, hogy így tiltakozzanak az M31-es autópálya gödöllői csomópontjának építése óta nagymértékben megnövekedett teherforgalom ellen - közölte az MTI-vel a főszervező, Nagy Anna helyi lakos.
2009. november 12. csütörtök 12:43 - HírExtra
A 10-től 12 óráig tartó félpályás útlezárás kiváltó oka, hogy év elejétől hatalmas, földdel és betonnal megrakott billenős teherautók százai dübörögnek át a községen reggeltől késő estig - mondta Nagy Anna. A főút hullámosodott, tele lett lyukakkal, a házak falai repedeznek, hullik a vakolatuk, süllyed az alapjuk, a zaj és a rezgés a Szabadság út e szakaszán szinte elviselhetetlen - tette hozzá a szervező, akinek a háza, s benne az üzlete is veszélybe került.

Nagy Anna úgy tudja, hogy a Budapest és Nagytarcsa között közlekedő sóderszállító teherautók számára kijelöltek ugyan egy, a települést elkerülő szolgalmi utat, ám a sofőrök mégis Kerepes főútján haladnak át arra hivatkozva: „a határban se kávé, se cigaretta nem kapható”. Nagy Anna információi szerint a gödöllői csomópontot építtető cég tavasszal lefotózta a már akkor is panaszkodó kerepesiek ingatlanjait, s megígérte, hogy megtéríti az esetleges károkat, ám az utóbbi időben a beruházáson dolgozó hét cég egyike sem vállal fel semmit - mondta a szervező, aki szerint oda-vissza rugdossák a „labdát”.

Jelenleg körülbelül 100 autó torlaszolja el az érintett útszakaszt, de a kárt szenvedett helyiek is kivonultak a tiltakozás helyszínére, ahol a rendőrök 5 percenként engedik haladni egyik, illetve másik irányból a forgalmat. Az akciótól a teherautók Kerepesről való kitiltását remélik a szervezők, akik ellenkező esetben pert indítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását