2024. június 3. - Klotild

Csongrádi betegtragédia

Pénzbüntetéssel sújtotta a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosát foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, egy 67 éves mindszenti férfi ellátásával kapcsolatban pénteken az ügyben első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság.
2009. november 6. péntek 12:12 - HírExtra
A bíróság a doktornőre összesen 200 ezer forint - kétszáz napi, ezer forintos napi tételű - pénzbüntetést szabott ki, valamint kötelezte az eljárás során felmerült 423 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet indoklása szerint az orvos nem volt kellően körültekintő a fulladásos panaszokkal 2007. április 6-án kórházba érkező beteg ellátásakor. Nem végeztette el a páciensnél teljes körűen azokat a fizikai vizsgálatokat, amelyek segítségével pontos képet alkothatott volna a férfi pillanatnyi állapotáról, s arról, szállítható-e.

A bíróság két szakértői véleményt elfogadva megállapította, hogy a beteg súlyos szükség állapotában volt, röviddel később bekövetkezett halálában azonban nem játszott szerepet a vizsgálat elmaradása. Juhász Zsuzsanna bíró hozzátette: az orvos döntésében közrejátszott, hogy jól ismerte, többször is kezelte a pácienst, ismerte önpusztító életmódját.
A 67 éves mindszenti férfi halála napján délelőtt háziorvosi beutalóval jelentkezett a szentesi kórház sürgősségi belgyógyászati ambulanciáján fokozódó fulladásos panasszal. A beteg itt a felajánlott kórházi kezelést saját felelősségére elutasította és távozott az intézményből. Délután a férfi háziorvosa riasztotta a mentőket, akik ekkor a hódmezővásárhelyi kórház belgyógyászati osztályára vitték a beteget, ahol a vádlott fogadta őt.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását