2024. június 2. - Kármen, Anita

H1N1: 8000 új megbetegedés egy hét alatt

Nyolcvanezer fölé emelkedett a H1N1 influenzavírus-törzs okozta új megbetegedések száma Angliában az elmúlt héten, a járvány terjedési sebessége azonban lelassult a korábbi időszakban tapasztalthoz képest - közölték csütörtökön a brit egészségügyi hatóságok.
2009. november 5. csütörtök 20:40 - HírExtra
A brit Egészségvédelmi Hivatal (HPA) szokásos csütörtöki tájékoztatóján elhangzott, hogy a legutóbbi hét napon 84 ezer esetet észleltek Angliában az előző héten feljegyzett 78 ezer új fertőzés után. Két héttel ezelőtt 53 ezer, három hete 23 ezer volt a heti új esetszám, vagyis a növekedés üteme az elmúlt egy hét során jelentősen lassult.

Skóciában valamelyest csökkent is az új megbetegedések száma, az előző heti 20 ezerről 17 ezerre. Sir Liam Donaldson angol-walesi tiszti főorvos közölte: még nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a járvány tetőzött volna. Hozzátette: az utóbbi időben erősen megugrott a kórházi kezelésre szoruló betegek - különösen az intenzív ellátást igénylők - száma, ami "aggodalomra ad okot".

A H1N1 influenzatörzs Nagy-Britanniában - elsősorban Angliában - okozta eddig a legsúlyosabb járványt Európán belül: a nyár közepén volt olyan hét, amikor 110 ezer új esetet jegyeztek fel. Becslések szerint Angliában eddig több mint 600 ezren kapták el a kórt; 99 beteg meghalt, zömmel olyanok, akiknek egyéb súlyos, krónikus egészségügyi problémáik is voltak.

Nagy-Britanniában a múlt hónap végén kezdődött a tömeges oltási kampány a H1N1 vírustörzs ellen. Az első menetben a "kockázati csoportokba" sorolt 14 millió személy kap oltást, mindenekelőtt a krónikus betegségekben szenvedők, illetve a gyermeket váró nők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását