2024. május 14. - Bonifác

Draskovics: ki kell vizsgálni a Fradi meccsen történteket

Az igazságügyi és rendészeti miniszter azt kérte a rendőrségtől, hogy a videofelvételek alapján nagy erőkkel indítson nyomozást azok ellen, akik megzavarták a múlt szombati Ferencváros-DVTK labdarúgó-mérkőzést.
2009. november 2. hétfő 15:00 - HírExtra
Draskovics Tibor az MSZP hétfői frakcióüléséről távozóban újságírókkal közölte: a rendőrségnek nemcsak az a dolga, hogy megfékezze a huligánokat, hanem az is, hogy bíróság elé vigye azokat, akik mások életét veszélyeztették és megzavarták a rendezvényt.

A miniszter hangsúlyozta: véget kell vetni annak a folyamatnak, amelynek egyik megnyilvánulása az, ami a Fradi-stadionban történt.

Mesterházy Attila frakcióvezető közölte: azt kezdeményezik, hogy a labdarúgó szövetséggel együttműködve jöjjön létre egy munkacsoport a futball-huliganizmus visszaszorítására. Kiemelte, hogy ebben Bajnai Gordon miniszterelnökkel állapodtak meg.
A munkacsoport törvénymódosítási javaslatot tesz - jegyezte meg.Draskovics Tibor emlékeztetett, hogy az Országgyűlés még júniusban módosította a sporttörvényt; a módosítás az angliai példák nyomán tartalmazza a stadionok kötelező kamerázását, a szigorúbb beléptetési rendszert, és az ellenőrizhető jegykiadást.

Hozzátette: elfogadta a parlament a büntető törvénykönyv azon módosítását is, amely a tömegrendezvényeken elkövetett garázdaságot lényegesen súlyosabban bünteti, mint általában.

A miniszter elmondta: a szabályokat legalább fél év, a szükséges beruházások elvégzése miatti türelmi idő után lehet alkalmazni.

Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a sportrendezvény szervezőjének kell a megfelelő biztonságról gondoskodnia - hangsúlyozta Draskovics Tibor. Hozzátette: ha a szervező nem tud a biztonságról gondoskodni, akkor az elfogadott törvények szerint a rendőrség megtilthatja a játékot, vagy elrendelheti, hogy a rendezvényt nézők nélkül tartsák meg.

A miniszter szerint a rendőrségnek ezzel a jogkörével keményen kell élnie.
Az FTC-DVTK mérkőzés szombaton a 65. percben - a vendégegyüttes 3-1-es vezetésénél - szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását