2024. május 13. - Szervác, Imola

SZDSZ: így elfogadhatatlan a költségvetés

Elfogadhatatlannak nevezte a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot az SZDSZ elnöke pénteken az MTI-nek. Retkes Attila azután nyilatkozott, hogy a párt országos ügyvivői testülete a megyei elnökökkel kibővítve tárgyalt a büdzséről.
2009. október 30. péntek 18:25 - HírExtra
Retkes Attila elmondta: a megbeszélésen az a vélemény fogalmazódott meg, hogy a költségvetés jelenlegi formájában elfogadhatatlan az SZDSZ számára. Kifejtette: bár a büdzsé tervezete a válságkezelés alapvető céljainak megfelel, de nem ad elegendő választ a munkahelyteremtés és -megőrzés problémáira.

A munkanélküliségi ráta drámaian emelkedik, és várhatóan az Út a munkához program lejártával, a téli időszakos munkanélküliséggel még tovább nő ez a szám - tette hozzá a pártelnök. Retkes Attila szerint a különösen elesettek, a mélyszegénységben élők védelmét sem szolgálja eléggé a költségvetés.

A települési önkormányzatok helyzetét is nagyon megnehezíti a javaslat, reális a veszélye annak, hogy kórházakat, óvodákat, iskolákat kell bezárni - fejtette ki a pártelnök.

Az SZDSZ-frakcióból Béki Gabriella, Kovács Kálmán, Ikvai-Szabó Imre és Velkey Gábor sok módosító javaslatot nyújtott be, a hivatalos állásfoglalással megvárják ezeknek a sorsát. Az ügyvivő testület szerdán ismerteti a hivatalos pártálláspontot, majd november 14-én az országos tanács is összegzi véleményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását