2024. május 10. - Ármin, Pálma

H1N1: bezárják az iskolákat

Ukrajnában három hétre bezárják az összes iskolát, és elhalasztják a nyilvános rendezvényeket a H1N1-es influenzajárvány veszélye miatt - jelentette be Julija Timosenko miniszterelnök.
2009. október 30. péntek 16:38 - HírExtra
Timosenko miniszterelnök elmondta, hogy Lemberg, Ivano-Frankivsz és Ternopil megyékben az influenzás megbetegedések száma meghaladta a járványküszöböt, és további hat megyében, köztük Kárpátalján fennáll a veszélye az influenza terjedésének. Ezért mind a kilenc megyében karantént vezetnek be. Nyugat-Ukrajna influenzajárvány sújtotta megyéiben a megbetegedések száma elérte a 40 ezret, a fertőzés szövődményei következtében eddig 37-en haltak meg.

A helyzet Ternopil és Lemberg megyékben a legsúlyosabb, ahol a betegeket kezelőorvosok negyede is megbetegedett. Lembergben a betegek ellátásába bevonták az orvostanhallgatókat, Ternopil megyébe pedig az ország más részeiből vezényeltek orvosokat.

Vaszil Knyazevics ukrán egészségügyi miniszter pénteken bejelentette, hogy Ternopilban hét, Lembergben pedig 4 betegnél mutatták ki az új típusú influenza vírusát. A tárcavezető elmondta: Ukrajna nemzetközi szervezetekhez fordult, hogy tanácsokkal és a H1N1 vírus elleni megfelelő mennyiségű vakcinával segítsék a járvány leküzdését.

Kárpátalját is elérte a Kárpátokon túli nyugat-ukrajnai régiókban néhány napja megjelent influenzajárvány, a megbetegedések száma pénteken túllépte a járványküszöböt. A Kárpátalja megyei egészségügyi főosztály adatai szerint a felső légúti fertőzéses és influenzaszerű megbetegedések száma a régióban meghaladta a hétezret. Az influenzás tünetekkel csütörtökön orvoshoz fordult 1300 beteg 60 százaléka iskoláskorú gyermek. Kórházi kezelésre ezen a napon 64 pácienst utaltak be - adta hírül az ungvári zakarpattya.net.ua hírportál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását