2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: jó döntés volt kilépni a koalícióból

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén eddig történtek arról győzték meg Steiner Pált, hogy helyesen cselekedtek, amikor az SZDSZ-szel fennálló "látszatkoalíciót" megszüntették - a fővárosi MSZP frakcióvezetője ezt maga mondta a közgyűlés szünetében az MTI-nek.
2009. október 29. csütörtök 17:06 - HírExtra
A politikus szerint "az a rokokós füllentéssorozat", amelyet az SZDSZ és Demszky Gábor főpolgármester a közgyűlés ülésén "bemutatott", azt mutatja, hogy rejtetten tovább működik Demszky Gábor és Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének kooperációja, és "teljesen igazunk volt akkor, amikor megállapítottuk, hogy nem érdemes ezt a koalíciót fenntartani ebben a formában, nem érdemes a látszatát megőrizni".

Az együttműködésre példaként hozta fel, hogy az MSZP "saját hatáskörében" lecserélte a BKV felügyelőbizottságába és igazgatóságába delegált tagjait, ezt a Fidesz vitatta és azt mondta, nem felelnek meg az uniós követelményeknek, Demszky Gábor pedig a Fidesszel értett egyet ebben a kérdésben.

Megjegyezte: az MSZP ismert szakemberekre cserélte le az fb és az igazgatóság tagjait, "jó szakemberekre", mivel fontosnak tartják, hogy erős legyen a szakmai kontroll.
Azzal kapcsolatban, hogy a főpolgármester módosító indítványokat fűzött Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettesnek a transzparenciát növelő csomagjához, közölte: örül, hogy Demszky Gábor "átlépte az árnyékát" és támogatta az átláthatósági csomagot.
De - szavai szerint - a főpolgármester és Tarlós István "látens együttműködése, a rejtett koalíció" továbbra is működik és a várhatóan a következő egy évben is működni fog.

Nem tudom, miért lett az SZDSZ ellenfele a volt koalíciós partner, de fontosabb lenne a város működése, mint a kampány, ami itt folyik - mondta, hozzátéve, véleménye szerint a főpolgármester már a "magánjövőjére" gondol, és nem érdekli a volt koalíciós partnerének a sorsa, az, "hogy hívek legyünk a korábbi elképzeléseinkhez".

Szavai szerint "ami itt folyt, az példátlan, mert a Fidesz továbbra is a botrányban, kampányban, szappanoperában érdekelt, nem kíván partner lenni semmiféle rendcsinálásban, nem kívánja vállalni a közös felelősséget. Álságos, a város érdekeit semmibe vevő, alacsony szintű kampánytevékenységet folytatnak érdemi vita helyett" - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását