2024. május 20. - Bernát, Felícia

H1N1: egy hét alatt nyolcvanezer új beteg

Nyolcvanezer közelébe emelkedett a H1N1 influenzavírus-törzs okozta új megbetegedések száma Angliában az elmúlt héten.
2009. október 29. csütörtök 20:40 - HírExtra
Ez majdnem 50 százalékos növekedés egyetlen hét alatt, és a járvány ismét közelít a nyáron mért csúcsponthoz. A brit Egészségvédelmi Hivatal (HPA) szokásos csütörtöki tájékoztatóján közölte, hogy a legutóbbi hét napon 78 ezer esetet észleltek Angliában az előző héten feljegyzett 53 ezer új fertőzés után. Két héttel ezelőtt még 23 ezer volt a heti esetszám. Skóciában ötezerrel 20 ezerre nőtt az új influenza okozta megbetegedések száma a legutóbbi hét nap során.

A H1N1 vírus Nagy-Britanniában - elsősorban Angliában - okozta eddig a legsúlyosabb járványt Európán belül: a nyár közepén volt olyan hét, amikor 110 ezer új esetet jegyeztek fel. A fertőzéshez köthető halálesetek száma Angliában eddig 99, országszerte 128.

Nagy-Britanniában a múlt héten kezdődött a tömeges oltási kampány a H1N1 influenzatörzs ellen. Az első menetben a "kockázati csoportokba" sorolt 14 millió személy kap oltást, elsősorban krónikus betegségekben szenvedők, illetve gyermeket váró nők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását