2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Vádat emeltek nyolc gyanúsított ellen

Összesen nyolc gyanúsított ellen emeltek vádat hétfőn Horvátországban és Szerbiában az Ivo Pukanic horvát újságíró elleni tavaly októberi merénylettel összefüggésben.
2009. október 27. kedd 08:44 - HírExtra
Ivo Pukanicot, a zágrábi Nacional című lap korábbi főszerkesztőjét és résztulajdonosát, illetve Niko Franjicot, a lapot kiadó cég marketingigazgatóját tavaly október 23-án gyilkolták meg a horvát fővárosban egy gépkocsiba rejtett, távirányítású pokolgép felrobbantásával. A legfőbb gyanúsított, Zeljko Milovanovic ellen a szerb és a horvát ügyészség is vádat emelt. A szervezett bűnözés elleni zágrábi hivatal gyanúja szerint ő hozta működésbe a robbanószerkezetet.

Milovanovic több társával együtt tervelte ki és szervezte meg a gyilkosságot, amelynek feltehetően az volt a célja, hogy véget vessenek a maffiáról szóló tudósításoknak. A Nacional hasábjain ugyanis gyakorta jelentek meg írások a horvát és a balkáni alvilágról, illetve annak súlyos bűncselekményeiről.

Milovanovic mellett a vádlottak padjára kerül Zágrábban Robert és Luka Matanic, Amir Mafalani, Bojan Guduric és Slobodan Djurovic. A szerb ügyészek Sreten Jocic, a balkáni alvilág egyik ismert vezetője és két társa, Milovanovic mellett Milenko Kuzmanovic ellen emeltek vádat. Az alvilági nevén, Joca Amszterdamként is ismert Jocic ellen már két másik gyilkosság ügyében is folyik eljárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását